R5 6600H Uyku modundan çıkıldığında mavi ekran hatası

682221

Picopat
RAM
16 GB DDR5 4800 MHz
Ekran kartı
4 GB 3050 Ti
İşlemci
Ryzen 5 6600H
Cihazım 2 haftadır bende. Windows 11'i Microsoft'un sitesinden indirip ISO'yu kontrol ettim ve sorunsuz bir ISO ile cihazımı kurdum. Fakat anlamadığım bir şekilde mavi ekran hatasını alıyorum. Hata kodu da yazmıyor. Cihazı uyku modundan ne zaman çıkarsam bir süre siyah ekranda kalıp mavi ekran oluyor. Bu ekranı incelediğimde hata kodu da yoktu ayrıca çok kısa bir süre mavi ekranda durup cihaz kendini yeniden başlatıyor. Hatayla ilgili log dosyası ve dump dosyası oluşur diye bekliyordum fakat bu dosyalar da oluşmadı. Bunun haricinde bir sorun yok.

Cihazım 2 haftadır bende. Windows 11'i Microsoft'un sitesinden indirip ISO'yu kontrol ettim ve sorunsuz bir ISO ile cihazımı kurdum. Fakat anlamadığım bir şekilde mavi ekran hatasını alıyorum. Hata kodu da yazmıyor. Cihazı uyku modundan ne zaman çıkarsam bir süre siyah ekranda kalıp mavi ekran oluyor. Bu ekranı incelediğimde hata kodu da yoktu ayrıca çok kısa bir süre mavi ekranda durup cihaz kendini yeniden başlatıyor. Hatayla ilgili log dosyası ve dump dosyası oluşur diye bekliyordum fakat bu dosyalar da oluşmadı. Bunun haricinde bir sorun yok.

İki kere mavi ekran sorununu masaüstü PC'de yaşadım RAM hızını düşürdüğümde çözülmüştü ilki. Sonrasında eksik bir dosya kurduğumdan ötürü W11'de yaşamıştım, 0 bir USB alıp Rufus'la kurunca sorunum çözülmüştü.

İki kere mavi ekran sorununu masaüstü PC'de yaşadım RAM hızını düşürdüğümde çözülmüştü ilki. Sonrasında eksik bir dosya kurduğumdan ötürü W11'de yaşamıştım, 0 bir USB alıp Rufus'la kurunca sorunum çözülmüştü.

Hocam ben dosya eksikliği ya da hatalı dosya vardır diyerek DISM aracı ve SFC /scannow komutunu kullanmıştım. Birkaç dosya düzeltilmişti fakat durum aynı.

Hocam ben dosya eksikliği ya da hatalı dosya vardır diyerek DISM aracı ve SFC /scannow komutunu kullanmıştım. Birkaç dosya düzeltilmişti fakat durum aynı.

3 farklı USB ile formatladım en son 0 32 GB SanDisk kurtardı beni. Ucuza bulursan 0ından bir 3.2 USB al dene hocam. Olmadı Rufus ile dene tekrar veya farklı diske kur.

Çok büyük ihtimalle eski bir sürücü güç durumu geçişlerini yapamadığında mavi ekran almanıza yol açıyordur. Minidump olmadığını söylediniz, olay görüntüleyicisi raporu paylaşın.

Ryzen 6000 serisini görünce bir ay önce yaşanan benzer bir konuyu hatırladım. Detayları okuyabilirsiniz.

Sizdeki hata belli değil ancak bir ön deneme yapabilirsiniz.

Eski AMD Chipset Software yazılımınızı denetim masasından kaldırın.

Daha sonra aşağıdaki sürücüyü indirin ve kurun.

Windows 10 kurdum. Artık mavi ekran vermeden bilgisayar tamamen kapanıp yeniden açılıyor. Sorun çözülemedi.

Durum güncellemesi yapma gereği duydum. Lenovo ile görüştük. Uzaktan bağlandılar ve birkaç deneme yaptılar (sürücü yüklemeleri, cihazı tamamen kapatıp güç tuşuna 1 dakika boyunca basılı tutup kontroller). Fakat çözüm olmadı. Donanımsal bir sorun olacağından cihaz servise gidecek. Aynı şeyleri ben de yapmıştım ki Lenovo destek bunu anlamıştı. İşlemleri nasıl yaptığımı sordular, ben de anlattım.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı