R5 6600H vs i5 12500H

Mecra

Hectopat
Makaleler
1
Merhaba arkadaşlar.
2 laptop arası kararsız kaldım ve desteğinize ihtiyacım var. Muhasebe ve ofis için PC alacağım ve ara sıra oyun oynayabilirim. Marka olarak Acer arkasında karar kıldım.

Amazon 8 GB RAM beklersem 2 PC arasında 1400 TL var. Bütçe sorunum yok ama düşüncelerim şu şekilde.

Amazon artıları:
Ölü pixel olsun isterse hiç sorun olmasın direk iade.
RAM'ler DDR5.
Amazon güvencesi.
2 işlemci arası fark yok gibi ve 1400 TL ucuz.
Sıfır açılmamış kutu olacağına eminim.

Hepsiburada eksileri:
Pakedi açtın begenmedin veya cihaz sorunlu oldu iadede sorun yaşanılacağını düşünüyorum.
İade edilen birçok malı yine insanlara satmaya çalışıyorlar. Nasıl bir ürün geleceği belli değil. Paket açık vs.
RAM DDR4. 1400 lira daha pahalı.

İki işlemci açısından 6600H daha az güç tüketimine sahip diye duydum. Hepsiburada 16 GB olan model tek kanal 16 GB olabilir. Emin değilim.

Siz bu düşünceleri göz önünde tutsaydınız tercihiniz ne olurdu ve neden.

Çok teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçe artarsa:
Artmazsa 6600H olanı alıp geçin, 12500H daha güçlü ama oyunda belli olmaz.

Bunu alabilirim bütçe var ama tercih etmiyorum. 3060 koymuşlar ama birçok şeyden çalmışlar ekran sarımtırak ve klavye ışığı açınca cızırtı sorunları varmış. Çok da ısınıyormuş. 3060 için bunlara katlanmak gerekiyor. Yorumunuz için teşekkür ederim

Bence birinciyi alın. Hem işlemci daha güçlü hem de DDR5 avantajı var.
Intel'de tek kanal RAM pek farketmiyor. Dual de yapabilirsiniz sonra.

İşlemciler açısından öyle çok aşırı bir fark yok ama i5-12500H, 12 çekirdek 16 iş parçacıklı. R5 6600H ise 6 çekirdek 12 iş parçacıklı.

Oyun dışında yayın da açmayı düşünürsen ve yayını işlemci üzerinden vermek istersen i5-12500H daha iyi olur.

Ekran kötü değil, Nitro'dan iyidir Hatta, ısınma sorununda yok, klavye ışığı konusunda bilgim yok.

Bence birinciyi alın. Hem işlemci daha güçlü hem de DDR5 avantajı var.
Intel'de tek kanal RAM pek farketmiyor. Dual de yapabilirsiniz sonra.

1.deki ram ddr4

Çok teşekkür ederim. Kafamda şu var Rainbow oynuyorum. Birçok oyunu Vulkan ile çalıştırma özelliği var. Ram Ddr5 bunlar avantajlar. AMD işlemciler Vulkan performans artışı yaratıyor.

Trendyol sunu gördüm
Amazondaki nin 12500h modeli ve 17000tl.
Amazondaki 17699 tl 6600h işlemci ile

Birinde karar kılacağım teşekkür ederim

Tekli cekirdek performansinda 12500H birak bunu Ryzen 7 6800H'ı bile yiyor. Bunu oyunlarda CS'de FPS farkında görebilirsiniz fakat RDR2 vs oyunlarda yani GPU agirlikli oyunlarda goremezsiniz. Çoklu cekirdekte yani iş/ofis kullanimi gibi dusunun tabii Ryzen 7 6800H gecer.

merhaba hangisini aldınız suan 6600 olanı almayı düşünyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…