R5 7500F alınır mı?

Kirman080

Hectopat
İşlemci darboğazi yaşıyorum. Fazla bütçem yok o yüzden Ryzen 5 7500F almayi düşünüyorum. Çekirdek sayıları kullandığım işlemci ile aynı ama frekansı yüksek. Sizce yeni alacağım Ryzen 5 7500F işlemci sistem için yeterli olacak mı?
Anakart değişimi de olacak. Eğer yetmeyeceğini düşünüyorsanız işlemci önerir misiniz?

Sistem özellikleri:
Rtx 4070
16 gb ram
2k monitör
İ5 9400f

Son düzenleme:
Sistemin diğer bileşenlerini de paylaşman daha sağlıklı olur doğru yorum yapılabilmesi için.

7500F yeterli olur.

Anakart değişimi yapmanız gerekiyor ve ramlarinizi´de değiştirmeniz gerekli, ancak PSU´nuz nedir paylaşır mısınız?
Psu 850w
Tabiki anakart ve ram değişimi olacak ama ilk önce hangi işlemciyi alacağıma karar kılmam lazım.

Bütçe kısıtlı denişsin ama 7500F için hem anakart hem de RAM değiştirmen lazım. Biraz pahalıya patlayabilir.

Elindeki anakarta 8 ve 9. nesil i7 ve i9 işlemciler takılabilir, ekonomik olmasını istiyorsan 2. el olarak onları da bir araştır derim.

Edit: 12. nesil ve üstü Intel'e geçip DDR4 anakart alıp RAM masrafından kurtulabilirsin de.

Psu 850w
Tabiki anakart ve ram değişimi olacak ama ilk önce hangi işlemciyi alacağıma karar kılmam lazım.
Bu arada F/P bir öneri yaptım tam bütçe söylersen ona göre hem işlemci hemde ram ve anakart önerisi yaparız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…