7500F de stok fanla idarelik kullanılabilir, bu şekilde kullanan birçok kullanıcı var. Ne hikmetse 1 tane kullanıcı bile 7500F'i stok fanla kullandım, bilgisayarım yandı demedi.
Katılıyorum. Bazı durumlarda idareten stok fan ile de pekâlâ kullanılır. Buradaki önemli nokta kullanım amacı bahsettiğiniz gibi. Gündelik oyun, program vb. yükler için bence de yeterli.
Stok fan yerine kule tipi veya sıvı soğutucu tercih edenlerin ise hepimizin aşina olduğu mantıklı sebepleri var.
İşlemciyi ciddi derecede yoran sürekli kullanımlarda stok fan yeterli olmayabilir.
Stok fanlar yüksek yükte ses yapıyor, bu da bir değişim sebebi olabilir.
Ama normal bir kullanıcı için stok fan belli bir noktaya kadar yeterli.
@EgeN7 Yazınız için teşekkür ederim hocam. Zaten konuda hiç kimse 7500F için stok fan yeterlidir gibi bir cümle kurmamasına rağmen bahsi geçen arkadaş bunu ısrarla öyle anlamak istedi. Diyoruz ki, en azından kule tipi fan alırsan stok fana göre daha çok daha iyi olur ama bütçe yoksa da idareten stok fan kullanılır yani işlemci yanıp kül olmaz. Ki bu işlemci her durumda 90 derece üstüne çıkmıyor. Render alırken 90 derece üstüne çıkması o kadar doğal ki. Bırakın 7500F'i, kendi kullandığım R5 5500 bile stok fanla stress testinde 90 derece üstüne çıkıyor birkaç dakikada. Oyunlarda da 60-70 derece arasında.
İdareten bile kullanılmaz diyor, bugün birçok hazır sistemde 7500F'i stok fanla satıyorlar. O sistemleri alan herkes de ekstra fan almıyor, stok fanla kullanıyor. E kullanılıyor işte... Kullanılmayacak olsa o sistemleri alan herkes işlemcim yandı derdi herhalde. Gelip bana Donanım Arşivi videosu atıyor... Kaynağı bile kötü.