R5 7500F ASUS B650M-R için DDR5 RAM tavsiyesi

Engin147

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Yarın DDR5 sistem için anakart, RAM, işlemci alacağım. Aklımda işlemci olarak AMD Ryzen 7500F var.
Anakart olarak ASUS B650M-R almayı düşünüyorum.
RAM olarak Patriot Venom CL30 6000 MHz alayım diyorum ama Corsair ile TwinMOS RAM'ler aynı fiyatta sadece gecikme değerleri bir tık yüksek, sizce aynı paraya Corsair RAM almak mı daha iyi olur yoksa Patriot Venom serisi mi? 2x16 olarak alacağım.

Merhaba, açıkcası benım patriot ramlerine karşı bi alerjim var çünkü çok uyumsuzluk yaratıyor. En azından benim gözlemim o yönde. Benim kişisel fikrim bir tık bütçeni yükseltebilirsen XPG nin 32 gb 6000mhz cl30 ramlerini alabilmen yönünde olur. Benim gözlemimce ddr 5 sistemlerle en uygun çalışan ramler bunlar.

Merhaba, açıkçası benım Patriot RAM'lerine karşı bir alerjim var çünkü çok uyumsuzluk yaratıyor. En azından benim gözlemim o yönde. Benim kişisel fikrim bir tık bütçeni yükseltebilirsen XPG'nin 32 GB 6000MHz CL30 RAM'lerini alabilmen yönünde olur. Benim gözlemimce DDR 5 sistemlerle en uygun çalışan RAM'ler bunlar.

Diğer alacağım anakart ve işlemci nasıl sizce 5600'den geçiş yapmış olacağım anakart olarak B450M K II vardı B650M-R geçiş yapacağım.

Bence gayet güzel bir geçiş olmuş. B650M-R yine orta seviye olarak güzel bir anakart. Fiyat yükseltip MSI B 850 Gaming plus wifi de tercih edebilirsin.
Bu işlemci için 5080i bile besleyebiliyor diye duymuştum ne kadar doğru tartışılır. DDR5in başlangıç seviye işlemcilerinden. İstersen ileride yine değiştirirsin o konuda bi sıkıntı olmaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı