Sıfır anakartta PC ilk kurulduğunda tek BIOS'a girilebiliyor

• Konuyu başlatan 4qard
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 9
  • Görüntüleme 93

4qard

Picopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
📦 Sistem Özelliklerim

🧠 İşlemci: AMD Ryzen 5 7500F
🎮 Ekran Kartı: AMD Radeon RX 6700 XT
💾 RAM: 8x2 T-FORCE 5600MHZ CL 36
🖥️ Monitör: GIGABYTE ”27” 1440p 180 Hz
Meslek
12.Sınıf Meslek lisesi Hastane Stajyer
Boşta 40-50 normal sayılan derecelerdir.
Oyunda 65-75 derece de normal değerler.
Sıvı soğutmanın fanları kasanın içinden dışarı hava verecek şekilde montajlıysa sorun yok gibi.

Tamamdır bir de anakart sıfır ama şöyle bir sorun var. PC ilk kurduğumda BIOS'a giriyorum sonra asla bir daha giremiyorum. Neden sizce? Saat hep 1 saat yanlış gösteriyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorunu tam anlamadım biraz açar mısınız?

Bakın şöyle: Ben sistem açılırken del tuşuna eğer basarsam kilitleniyor. BIOS'a girmiyor ASUS yazında takılı kalıyor sonra reset ile baştan açmak zorunda kalıyorum o ilk seferden beri hiç giremedim daha BIOS'a ve saate hep 1 saat yanlış gösteriyor. Mesela şu an 11 olarak gözüküyor ama tarih doğru.

Bakın şöyle: Ben sistem açılırken del tuşuna eğer basarsam kilitleniyor. BIOS'a girmiyor ASUS yazında takılı kalıyor sonra reset ile baştan açmak zorunda kalıyorum o ilk seferden beri hiç giremedim daha BIOS'a ve saate hep 1 saat yanlış gösteriyor. Mesela şu an 11 olarak gözüküyor ama tarih doğru.
BIOS sürümü güncel mi?

Bilgisayarı kapatıp BIOS pilini söküp 5-10dk bekleyip takıp çalıştırmayı dener misiniz? Muhtemelen bu şekilde BIOS sıfırlayınca girebilirsiniz.

Kasayı da prizden çıkarmayı unutmayın.

Onu yaparım ama bir kere BIOS'a giriyorsun ya sonra asla bir daha giremiyorsun.

Onu yaparım ama bir kere BIOS'a giriyorsun ya sonra asla bir daha giremiyorsun.
Kesin bi çözüm önerim şuan yok. Yarın forumun aktif olduğu akşam saatlerinde bu sorun hakkında yeni bir konu açarsanız bu konuda benden daha bilgili arkadaşlar yardımcı olur.
Aklıma çözüm önerisi gelirse veya araştırıp bulursam yazarım.

Kesin bir çözüm önerim şu an yok. Yarın forumun aktif olduğu akşam saatlerinde bu sorun hakkında yeni bir konu açarsanız bu konuda benden daha bilgili arkadaşlar yardımcı olur.
Aklıma çözüm önerisi gelirse veya araştırıp bulursam yazarım.

Tamamdır.

Yeni hazır sistemlerde anakart işlemciyi tanımadığı için bir USB bellek içine anakartınzı hangi marka ise onun BIOS Update dosyasını yollamanız lazım örneğin MSI ise (https://www.msi.com/index.php) sitesinden anakart BIOS Update bulup BIOS menuden guncellemeniz lazım yeni sistemlerde bu şart.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı