R5 7500F için kule tipi soğutucu önerisi

jah26

Centipat
Daha fazla  
Game Booster GB-G305MB
Gigabyte A620M h
AMD Ryzen 5 7500F.
Gigabyte GeForce RTX 4060 Ti Windforce OC V2 8 GB.
G.Skill 32 GB (2x16 GB) flare X5 5600MHz CL36 DDR5.
MLD M500 Ultra 1TB.
Power Boost brıo 80+ Bronze 650W.

Böyle bir sistem toplamayı düşünüyorum, bu sistemde bir CPU kule soğutucuya ihtiyacım var, bütçe sorun değil ama kesinlikle sıvı istemiyorum. Benim için önemli olan kasaya sığdırabilmek ve verimlilik. Bunun dışında sistemle ilgili öneriniz olursa fikirlere açığım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartı B650 alın, kasa hava akışı kötü, PSU iyi değil.

Soğutucu olarak.

Maalesef hazır sistem olduğu için özelleştirmelerle aklım yettiğince bu hale getirebildim, PSU'da başka bir seçenek mevcut değil, kasada da iki seçenek var diğeri daha da beter. Anakartta da bütçemi çok aşan seçenekler var. Diğerleri çözülür ileride fakat anakartı değiştir deme sebebiniz nedir?

GIGABYTE AORUS C450 GLASS

GameBooster GB-G305MB​

GameBooster GB-G205BB​

hazır sistem olduğu için kasa konusunda bu üçünden birini seçmem gerek malesef, içlerinden en düzgünü hangisidir, internette hiçbir fikir yorum inceleme bulamıyorum bunlarla ilgili.

Son düzenleme:
Phantom spirit alın.

önceki sistemde olan anakartı neden değiştirmeyi önerdiniz, 7500f yerine neden 7600 sistem tavsiye ettiniz, bana biraz ''yaşlı birine'' anlatır gibi açıklayabilir misiniz

ayriyetten 2x16 CL değeri mümkün olan en düşük rami seçmek istiyorum, 1 tb +5k okuma yazmalı bir m2 ssd istiyorum, bu şekilde özelleştirmeler yapınca yine aynı fiyatlara geliyor.

Phantom spirit alın.
alayım da, bu sisteme bu kasaya sığacak mı, sistemin diğer parçalarında uyum ya da verim sorunu var mı, asıl sorularım bunlar.

teknobiyotik sitesinde işlemci soğutucu desteği yazmıyor.

Kasa bu ise rahat rahat sığar. 158mm olması lazım soğutucu. Kasa 180 destekliyor.

CPU ClearanceSupports CPU cooler up to 180mm

teknobiyotik sitesinde işlemci soğutucu desteği yazmıyor.

Kasa bu ise rahat rahat sığar. 158mm olması lazım soğutucu. Kasa 180 destekliyor.

CPU ClearanceSupports CPU cooler up to 180mm

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…