R5-7500F için kule tipi vs sıvı soğutucu

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 3600, AMD RX550 4GB, 16GB Ram (2x8 XPG), 250GB SSD, 500GB HDD
Meslek
Öğrenci
RAM
Lexar 6000Mhz 2x16GB
Anakart
MSI PRO A620M-B
Merhaba, yeni bir sistem aldım yaklaşık 4 gün önce. İşlemci oyun oynarken 96-97 derece, oyun kapalıyken (Microsoft Edge, Discord vs. açıkken) 65-70 derece oluyor. Oyunu açtığımda önce direk 80 derece ardından 96 dereceye dayanıyor işlemci sıcaklığı. Önerileriniz nelerdir? Kule tipi veya sıvı soğutucu almayı planlıyorum, aralarındaki farklar nelerdir?

Sistem:
İşlemci Ryzen 5 7500F.
İşlemci soğutucu Fazeon A1120LRA.
Anakart MSI Pro A620M-B
Ekran kartı MSI RTX 5060 Ti 8 GB.
RAM 2x16 GB Lexar Thor OC 6000MHz.
SSD Kingston 1TB NV3 Gen4 M.2 SSD.
PSU Rampage 600W 80+ Bronze.
Kasa Rampage zuko (siyah)

Sıvı soğutmaya gerek yok. Bu işlemci için önermiyorum ve gereksiz. Kaliteli kule tipleri gayet iyi soğutur. Çok da büyük fark olmaz zaten.
Almadan önce yapmamı önerdiğiniz farklı birşey var mı peki?

Az önce segotep markasının FZ6 Pro modeli 1299 TL'ye düştü 2 fan 6 boru hava akışı da yüksek bence değerlendirilmeli. İncehesap gaming gecesinde

Hayır yok hocam. Soğutma geldiğinde macunu çok yaymamaya dikkat edin taşmaması için. Onun dışında söyleyebileceğim bir şey yok.
Kendim yapmayacağım galiba, her ihtimale karşı bir bilgisayarcıya da soracağım, önerileriniz için teşekkür ederim.

Küçük bir nokta koy ortaya sağa sola kaşığı ile yavaş yavaş sür. Bunun için gitmenize gerek yok gereksiz fazla ücret alıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…