Sacmalamayin. Kim dedi 4060 eskidi diye? Yemin ederim anlamıyorum Türkiye'deki su zihniyeti ya. Sirf yenisi cikti diye hemen bir urunu yok soyle eskidi yok boyle eskidi falan demeler. 4060'in eskidigi yok hocam, sacmalik. Iki UC teknik terim kullanip sirf bir urunun yeni modeli cikti diye ona "eski" diye hitap etmeye baslayanlara kulak vermeyin. GTX 1080 ve 1650 gibi kartlarin bile hala bal gibi idare ettigi su donemde RTX 4060 neredeyse "luks" sayilir. Cikali 2 yil olduysa oldu, kime ne? Performans yine ayni performans. 2 yil oncesine oranla bilgisayarlarda ne degisti de 4060 bu kadar "eski" oldu? Gunumuz modern oyunlarini bile rahatça kaldirabilecek kapasiteye sahip yeterince guclu bir kart. Siz siz olun, Türkiye'de sirf yeni jenerasyon cikti diye eski jenerasyona surat eksitme gibi saçma bir akima kendinizi kaptirmayin. Yil olmus 2025 ben hala DDR4 sistem R5 5500 + 4060 kombosu kullanıyorum ve fazlasiyla yetiyor bilgisayar. CP2077 ve RDR2 gibi oyunlarda bile en dusuk ortalama FPS 100 civari olarak oynuyorum ben. Eskidi diye laf yok, alacaksaniz alin.
Ote yandan paraniz yettigi icin olabildigi kadar yenisini kullanmak istiyorum diyorsaniz 5060 Ti kaldirir islemciniz. Yukarida bayağı soylendim 4060 eski degil diye ama mumkun oldugu kadar yenisini alabilmek de onemli bir diger acidan. Eger butceniz yetiyorsa RTX 5000 serisinden alin ama eger ki butceniz 5000 serisine yetmezse 4000 serisi almaktan da cekinmeyin, benim demeye calistigim o. 4060 "eskidi" gibi saçma bir ön yargı bulundurmayin kafanizda. Yillarca idare etmeye yetecek kapasitede bir kart.