R5 7500F ile Intel Arc B580 sistem mantıklı almak mantıklı mı?

Mustafa2700

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, toplayacağım sistemin özellikleri aşağıdaki gibi;
AMD R5-7500F
MSI A620M-E
Intel Arc B580.
Viper Venom 1x16 DDR5 5200MHz.
Bu sisteme 600W PSU yeterli gelir diye düşünüyorum güç kaynağı MSI olacak ve ayrıca 1080p oynayacağım sistemde sorun olur mu acaba? Bu ekran kartı kas gücü olarak 4060'dan güçlü ve 4060 Ti'a yakın olduğundan tercih ettim.

Alacağınız bu sistemin fiyatı nedir? Fiyat uygunsa alınır.

Intel GPU almayin. Daha bu konularda yas sayilir Intel. Surucu hatalari bilmem neler ile aldigina pisman olanlari gordum ben bu forumda. Butce bir sistem dizecekseniz AMD GPU'larina yonelmeniz daha saglikli olur.

Edit: "forumda" yerine "gorumda" yazmisim, duzelttim.

Alacağınız bu sistemin fiyatı nedir? Fiyat uygunsa alınır.

Tek tek diziyorum bu ay işlemci, soğutucu, anakart, kasa alınacak hocam şu anki fiyatlar böyle kalırsa 27 bin lira fakat Thermalright çift radyatörlü soğutucu da dahil, işlemci anakart kaldı ya i5-14400F ya da bu işlemci ile toplayacağım.

Intel GPU almayin. Daha bu konularda yas sayilir Intel. Sürücü hatalari bilmem neler ile aldigina pişman olanlari gordum ben bu forumda. Bütçe bir sistem dizecekseniz AMD GPU'larina yonelmeniz daha saglikli olur.

Edit: "forumda" yerine "gorumda" yazmisim, duzelttim.

Hocam uygun olduğu için ve güncel olduğundan bunu seçtim çünkü yeni bir kart ayrıca RX7600'den daha güçlü 7700XT ise çok pahalı gelir bu kartın 12 GB olması avantaj.

Konuyu güncelliyorum kusura bakmayın fakat aklıma bir soru takıldı şu anda kasayı sipariş edeceğim de bu sistem için 600W +80 sertifikalı güç kaynağı yeterli midir?

Son düzenleme:
Hocam uygun olduğu için ve güncel olduğundan bunu seçtim çünkü yeni bir kart ayrıca RX7600'den daha güçlü 7700XT ise çok pahalı gelir bu kartın 12 GB olması avantaj.
Ham performans benchmarklarinda her ne kadar ileride gibi dursa da surucu sorunlari kabak gibi duruyor ortada hocam. Son karar tamamen sizin ama ben olsam gercekten Intel yerine AMD tercih ederdim.

Ham performans benchmarklarinda her ne kadar ileride gibi dursa da sürücü sorunlari kabak gibi duruyor ortada hocam. Son karar tamamen sizin ama ben olsam gercekten Intel yerine AMD tercih ederdim.

5060 Ti kaldırır mı acaba bu işlemci? Son çare o gibi görünüyor şimdi 4060 alsam eskidi sayılır yıllarca götürmez.

5060 Ti kaldırır mı acaba bu işlemci? Son çare o gibi görünüyor şimdi 4060 alsam eskidi sayılır yıllarca götürmez.
Sacmalamayin. Kim dedi 4060 eskidi diye? Yemin ederim anlamiyorum Turkiye'deki su zihniyeti ya. Sirf yenisi cikti diye hemen bir urunu yok soyle eskidi yok boyle eskidi falan demeler. 4060'in eskidigi yok hocam, sacmalik. Iki uc teknik terim kullanip sirf bir urunun yeni modeli cikti diye ona "eski" diye hitap etmeye baslayanlara kulak vermeyin. GTX 1080 ve 1650 gibi kartlarin bile hala bal gibi idare ettigi su donemde RTX 4060 neredeyse "luks" sayilir. Cikali 2 yil olduysa oldu, kime ne? Performans yine ayni performans. 2 yil oncesine oranla bilgisayarlarda ne degisti de 4060 bu kadar "eski" oldu? Gunumuz modern oyunlarini bile rahatca kaldirabilecek kapasiteye sahip yeterince guclu bir kart. Siz siz olun, Turkiye'de sirf yeni jenerasyon cikti diye eski jenerasyona surat eksitme gibi sacma bir akima kendinizi kaptirmayin. Yil olmus 2025 ben hala DDR4 sistem R5 5500 + 4060 kombosu kullaniyorum ve fazlasiyla yetiyor bilgisayar. CP2077 ve RDR2 gibi oyunlarda bile en dusuk ortalama FPS 100 civari olarak oynuyorum ben. Eskidi diye laf yok, alacaksaniz alin.

Ote yandan paraniz yettigi icin olabildigi kadar yenisini kullanmak istiyorum diyorsaniz 5060 Ti kaldirir islemciniz. Yukarida baya soylendim 4060 eski degil diye ama mumkun oldugu kadar yenisini alabilmek de onemli bir diger acidan. Eger butceniz yetiyorsa RTX 5000 serisinden alin ama eger ki butceniz 5000 serisine yetmezse 4000 serisi almaktan da cekinmeyin, benim demeye calistigim o. 4060 "eskidi" gibi sacma bir onyargi bulundurmayin kafanizda. Yillarca idare etmeye yetecek kapasitede bir kart.

Sacmalamayin. Kim dedi 4060 eskidi diye? Yemin ederim anlamıyorum Türkiye'deki su zihniyeti ya. Sirf yenisi cikti diye hemen bir urunu yok soyle eskidi yok boyle eskidi falan demeler. 4060'in eskidigi yok hocam, sacmalik. Iki UC teknik terim kullanip sirf bir urunun yeni modeli cikti diye ona "eski" diye hitap etmeye baslayanlara kulak vermeyin. GTX 1080 ve 1650 gibi kartlarin bile hala bal gibi idare ettigi su donemde RTX 4060 neredeyse "luks" sayilir. Cikali 2 yil olduysa oldu, kime ne? Performans yine ayni performans. 2 yil oncesine oranla bilgisayarlarda ne degisti de 4060 bu kadar "eski" oldu? Gunumuz modern oyunlarini bile rahatça kaldirabilecek kapasiteye sahip yeterince guclu bir kart. Siz siz olun, Türkiye'de sirf yeni jenerasyon cikti diye eski jenerasyona surat eksitme gibi saçma bir akima kendinizi kaptirmayin. Yil olmus 2025 ben hala DDR4 sistem R5 5500 + 4060 kombosu kullanıyorum ve fazlasiyla yetiyor bilgisayar. CP2077 ve RDR2 gibi oyunlarda bile en dusuk ortalama FPS 100 civari olarak oynuyorum ben. Eskidi diye laf yok, alacaksaniz alin.

Ote yandan paraniz yettigi icin olabildigi kadar yenisini kullanmak istiyorum diyorsaniz 5060 Ti kaldirir islemciniz. Yukarida bayağı soylendim 4060 eski degil diye ama mumkun oldugu kadar yenisini alabilmek de onemli bir diger acidan. Eger butceniz yetiyorsa RTX 5000 serisinden alin ama eger ki butceniz 5000 serisine yetmezse 4000 serisi almaktan da cekinmeyin, benim demeye calistigim o. 4060 "eskidi" gibi saçma bir ön yargı bulundurmayin kafanizda. Yillarca idare etmeye yetecek kapasitede bir kart.

Bilgisayar hakkında çok bilgim yok teşekkür ederim sağ olun 🙏🏻

Technopat Haberler

Geri
Yukarı