R5 7500F ile Thermalright Assassin 120SE 90 dereceyi görüyor

Riscrane

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar aldığım Thermalright peerless assasin 120 SE soğutucuyu bugün montaj ettim, bütün her şeyi doğru bu arada ama hala işlemcim yük altında 90 dereceleri görüyor. Ne yapmalıyım ya da BIOS'da falan ayar mı yapmam lazım? Bir fikriniz var mı?

İşlemci: Ryzen 5 7500F - eski soğutucumda AMD Wraith Prism'dı o da yük altında 94 derecelerde çalışıyordu.

Kaç watt güç çektiğinde o sıcaklığa ulaşıyor? Direkt hiçbir veri olmadan kontakt problemi olduğunu söylemek doğru değil. Güç tüketimine hwinfo64 programından bakabilirsin.

Kaç watt güç çektiğinde o sıcaklığa ulaşıyor? Direkt hiçbir veri olmadan kontakt problemi olduğunu söylemek doğru değil. Güç tüketimine hwinfo64 programından bakabilirsin.

7500F'in üstünde yeni termal macun sürülmüş peerless assassin varken overclock edilse bile 90 dereceye ulaşması imkansız. Kasanın Adana sokaklarında dolaşması gerekir.

7500F'in üstünde yeni termal macun sürülmüş peerless assassin varken overclock edilse bile 90 dereceye ulaşması imkansız. Kasanın Adana sokaklarında dolaşması gerekir.
İmkansız değil, bazı AM5 anakartlar stok olsa dahi PPT(PBO) limitini yüksek belirleyebiliyor varsayılan olarak. Ayrıca o soğutucu ile o sıcalık normal kabul edilebilir 88W(stok) güç tüketimi olsa dahi. İstanbul'da hava 35 derece.

Tam oturmamıştır.

Yok tam bir şekilde oturttum birçok defa bu tip soğutucuları taktım

Tam oturttuğunuza ve jelatini çıkardığınıza emin misiniz?

Evet

Boşta kaç derece?

57 derecede duruyor şu an sadece tarayıcıda forum sekmesi açık

Kaç watt güç çektiğinde o sıcaklığa ulaşıyor? Direkt hiçbir veri olmadan kontakt problemi olduğunu söylemek doğru değil. Güç tüketimine HWiNFO64 programından bakabilirsin.

Tamam hocam bakayım bir

Sıcaklık değerleri fazla, ya montaj hatası ya da macun çok kalın sürülmüş, PBO açık bile olsa bu değerler fazla, stok fanla yük altında 90-95 derece deseydin normaldi.

1718200737203.png

Yani tam yüke koyduğumda bir şey değişmiyor. Kasa da mesh bu arada hava sirkülasyonu yeterli yani

Sıcaklık değerleri fazla, ya montaj hatası ya da macun çok kalın sürülmüş, PBO açık bile olsa bu değerler fazla, stok fanla yük altında 90-95 derece deseydin normaldi.

Montaj için 10 tane video baktım hepsi de aynı şekilde takmış hocam. Macunuda kendi içinden çıkan macun normal sürdüm, işlemcinin üstünüde titiz bir şekilde temizledim eski macunu falan da kalmadı yani

Technopat Haberler

Geri
Yukarı