R5 7500F Per Core PBO ayar önerisi

Ben katılmıyorum. +200 MHz voltaj ihtiyacı ile +100 voltaj ihtiyacı arasında dağlar kadar fark var. Efficiency yok olmaya başlıyor ne kadar ileri giderseniz.
Eğer stabilite önemli değil maksimum Core clock ilemin voltajda çalıştırayım hem de fazla voltaj vermemiş olayım diyorsanız mantıklı.
Ama stabilitiye önem veriyorsanız Core clock yükseldikçe voltaj ihtiyacının arttığını bilmeniz gerekiyor.

Reddit'te, YouTube'da herkes +200 PBO ve -30 -40 UV yapılmasını tavsiye ediyor. Bu aşırı yanlış. Y-cruncher sadece yarım saat bırakın +200 ve -30 ile anlarsınız ne demek istediğimi. Ya da AIDA CPU+fpu+cache açın zaten ilk 5 dk içinde yüksek ihtimalle hata alacaksınız.

Ondan sonra forumda görüyoruz; oyundayken atıyor, oyunum dondu ne yapmalıyım başlıklarını...

Haklısınız. +200 ve -20 veya -25 de ne kadar hiçbir oyunda veya test programlarında hata almasam da. Arc raiders veya Where Winds Meet oynarken DPC hatası alıyordum. 2 hafta sonunda bunun işlemciden kaynaklandığını anladım ve +100 -18'e düşürdüm.

Bende +75 per Core ile kullanıyorum. +100 yaptığımda Core strech oluyor. O yüzden +75 de kalmayı tercih ettim.

Gupsterg'in rehberiyle bütün çekirdekleri ortalama 1.160'a sabitledim. Voltage harmonization deniyor. Rehberde detaylı açıklaması vardı. Ocn linki paylaşmak yasak değilse rehber linkini paylaşabilirim.
Kendi çekirdeklerim şu an 5.3 GHz de (+75 PBO) bu şekilde:
Core 0: 1.161
Core 1: 1.163
Core 2: 1.164
Core 3: 1.164
Core 4: 1.164
Core 5: 1.162
Core 6: 1.163
Core 7: 1.163

AIDA skorları legacy ile mi aldınız level 2 ile mi hocam merak ettim. MSI da latency Killer olarak geçiyordu sanırım.
Bu şekilde.

Hazır bu şekilde ayarlar var sizin dediğinize yakın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…