Hava soğutucu zaten şart ama 7500F'e Dark Freezer X123 12cm FRGB Led Fanlı, Intel / AMD Uyumlu, 4Pin PWM Bağlantılı Kule Tipi İşlemci Soğutucu (DKCCX123) | Teknobiyotik bu bile yeter. Şimdi ben gelecek seneler için konuşuyorum yıllar sonra işlemci yükselttiği zaman işlemci soğutucuyu kolaylıkla değiştirebilir veya sıvı soğutucu alabilir ama anakartta işlemcinin yükünden dolayı VRM'ler ısınırsa üst düzey bir işlemci taktığı zaman işlemci güç kısar tam verimi alamaz ve anakart değiştirmek istese bu ona pahalıya patlar o yüzden şimdiden hem OC için hem de ileride değiştirilecek olan işlemcide anakartın sıkıntı yapmaması için VRM soğutucu OC destekli B serisi anakartı almasını söyledimSSD yükseltse yeter anakart yükseltmesi gerekli değil bence. Bir hava soğutucu alsa daha iyi o paraya.
Yazın yetmez bence.Hava soğutucu zaten şart ama 7500F'e Dark Freezer X123 12cm FRGB Led Fanlı, Intel / AMD Uyumlu, 4Pin PWM Bağlantılı Kule Tipi İşlemci Soğutucu (DKCCX123) | Teknobiyotik bu bile yeter. Şimdi ben gelecek seneler için konuşuyorum yıllar sonra işlemci yükselttiği zaman işlemci soğutucuyu kolaylıkla değiştirebilir veya sıvı soğutucu alabilir ama anakartta işlemcinin yükünden dolayı VRM'ler ısınırsa üst düzey bir işlemci taktığı zaman işlemci güç kısar tam verimi alamaz ve anakart değiştirmek istese bu ona pahalıya patlar o yüzden şimdiden hem OC için hem de ileride değiştirilecek olan işlemcide anakartın sıkıntı yapmaması için VRM soğutucu OC destekli B serisi anakartı almasını söyledim
SSD kötü. DRAM’li model tercih edilmeli. Tebilon’dan renegade 1 TB olur.MSI B650M Gaming Plus Wi-Fi AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz MSI B650M Gaming Plus Wi-Fi AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! MSI B650M Gaming Plus Wi-Fi AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart özelliklerini incele, 6.989,74 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
Corsair iCUE 3000D RGB Airflow CC-9011255-WW Fanlı Siyah ATX Oyuncu Kasası Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Corsair iCUE 3000D RGB Airflow CC-9011255-WW Fanlı Siyah ATX Oyuncu Kasası fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Corsair iCUE 3000D RGB Airflow CC-9011255-WW Fanlı Siyah ATX Oyuncu Kasası özelliklerini incele, 3.045,13 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
AMD Ryzen 5 7500F Altı Çekirdek 3.7 GHz Kutusuz Fansız İşlemci Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz AMD Ryzen 5 7500F Altı Çekirdek 3.7 GHz Kutusuz Fansız İşlemci fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! AMD Ryzen 5 7500F Altı Çekirdek 3.7 GHz Kutusuz Fansız İşlemci özelliklerini incele, 5.833,20 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
NZXT C750 Bronze PA-7B2BB-EU 750 W Power Supply Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz NZXT C750 Bronze PA-7B2BB-EU 750 W Power Supply fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! NZXT C750 Bronze PA-7B2BB-EU 750 W Power Supply özelliklerini incele, 2.398,99 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
Patriot Viper Venom 32 GB (2x16) 6000 MHz CL30 PVV532G600C30K DDR5 Ram Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Patriot Viper Venom 32 GB (2x16) 6000 MHz CL30 PVV532G600C30K DDR5 Ram fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Patriot Viper Venom 32 GB (2x16) 6000 MHz CL30 PVV532G600C30K DDR5 Ram özelliklerini incele, 3.599,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
Bu sistem ekran kartsız 22472TL yapıyor. Her parçası çok güzel PSU 6 koruma modeline sahip. Anakart da WiFi anteni var yani ethernet kablosu olmadan yüksek hızla modeme bağlanabilirsin. Çift M2 soğutucusu var. VRM'ler 15 faz iki tarafta da soğutucu var. Çelik x16 slotlu. 4 RAM slotu var. Al bu anakartı sittin sene kullan istediğin işlemciye yükselt.
Ekran kartını da sahibinden şöyle param güvendi ile 6700 XT alsan 7000 TL'ye 4060 Ti ile kapışıyor bu ekran kartı bu arada. 6700 XT alsan 29472 TL yapıyor sistem bir de soğutucu alırsın tamam işte. İleri de RTX 5000 serisi çıkacak önümüzdeki yıl o zaman da elindeki ekran kartını tekrar ikinci elden satıp fiyatı çok düşmez zaten 5000 serisi bi ekran kartı yapıştırırsın sisteme olur biter
Hocam inanın SSD'lerde DRAM olayını şu an öğrendim görüyordum aslında da dikkat etmemişim hiçSSD kötü. DRAM’li model tercih edilmeli. Tebilon’dan renegade 1 TB olur.
Bende kullanıyorum aynı SSD’yi mecbur hazır sistemle almıştım DRAM yok evet ama fena değil hiç hız konusunda sıkıntı yaşamadım fakat hazır sistem alınmıyorsa Renegade seçmek çok daha mantıklı.Hocam inanın SSD'lerde DRAM olayını şu an öğrendim görüyordum aslında da dikkat etmemişim hiç
Crucial P3 Plus Gen4 NVMe™ SSD
Introducing the Crucial P3 Plus Gen4 NVMe™ SSD, delivering impressive speed with sequential reads/writes up to 5000/4200MB/s while providing data protection for optimal security.www.crucial.com
bende bu SSD var ve galiba DRAM yok
Bende kullanıyorum aynı SSD’yi mecbur hazır sistemle almıştım DRAM yok evet ama fena değil hiç hız konusunda sıkıntı yaşamadım fakat hazır sistem alınmıyorsa Renegade seçmek çok daha mantıklı.
naptınız hocam son durum nedirailem i ikna edebilirsem bu gönderdiğiniz sistem olur
Hoca benim SSD bugün perte çıktı. Konu açtım bakabilirsin. Elektrik kesildi 3 kere. 2.de mefta.Eki Görüntüle 2369608
Benim testlerim bu şekilde seninkiler nasıl? Malasef ben de çok uyguna hazır sistem bulmuştum 4060 ve 5600'lü. Anakart olarak da malasef seçim şansı sunmamışlar ASRock'un B450M anakartını koymuşlar onda da malasef hem x16 portu PCle 4.0 değil hem de M2 slotu Gen 4x4 değil Gen 3x4 o yüzden tam performansı alamıyorum SSD'den ama öyle render işleriyle falan pek uğraşmadığım için çok etkilemez herhalde
naptınız hocam son durum nedir
MSI Mag Forge 320R Airflow ARGB 4 Fanlı ATX Oyuncu Kasası Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz MSI Mag Forge 320R Airflow ARGB 4 Fanlı ATX Oyuncu Kasası fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! MSI Mag Forge 320R Airflow ARGB 4 Fanlı ATX Oyuncu Kasası özelliklerini incele, 2.586,99 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
kasayı bundan da alabilirsin daha iyi olur bu kasada üstten 3 fan takabiliyorsun 3 fanlı bir sıvı soğutma takabilirsin yani
Hadi beHoca benim SSD bugün perte çıktı. Konu açtım bakabilirsin. Elektrik kesildi 3 kere. 2.de mefta.
Bu arada o kasa alınmaz. Onun yerine zoko amiral almak kat kat mantıklı.
Teşekkürler bilgi için ama zoko markası ne bileyim pek güvenilir gelmiyorBu arada o kasa alınmaz. Onun yerine zoko amiral almak kat kat mantıklı.
Zoko iyi ürüne marka basıyor merak etme. Psu thermaltake 650w’dı. Akım korumalı priz kullanıyordum.Hadi beÜzüldüm senin adına inşallah benim başıma gelmez aynısı. Bu arada ben normal priz kullanıyorum akım korumalı prizler varmış galiba onlardan almalı mıyım sence? Bir de PSU'nun önemi de devreye giriyor burada senin PSU nedir hocam?
Teşekkürler bilgi için ama zoko markası ne bileyim pek güvenilir gelmiyor