R5 7500F - RTX 4060 Ti sistem oyunalrda nasıldır?

SSD yükseltse yeter anakart yükseltmesi gerekli değil bence. Bir hava soğutucu alsa daha iyi o paraya.
Hava soğutucu zaten şart ama 7500F'e Dark Freezer X123 12cm FRGB Led Fanlı, Intel / AMD Uyumlu, 4Pin PWM Bağlantılı Kule Tipi İşlemci Soğutucu (DKCCX123) | Teknobiyotik bu bile yeter. Şimdi ben gelecek seneler için konuşuyorum yıllar sonra işlemci yükselttiği zaman işlemci soğutucuyu kolaylıkla değiştirebilir veya sıvı soğutucu alabilir ama anakartta işlemcinin yükünden dolayı VRM'ler ısınırsa üst düzey bir işlemci taktığı zaman işlemci güç kısar tam verimi alamaz ve anakart değiştirmek istese bu ona pahalıya patlar o yüzden şimdiden hem OC için hem de ileride değiştirilecek olan işlemcide anakartın sıkıntı yapmaması için VRM soğutucu OC destekli B serisi anakartı almasını söyledim

Yazın yetmez bence.

Bu sistem ekran kartsız 22472TL yapıyor. Her parçası çok güzel PSU 6 koruma modeline sahip. Anakart da WiFi anteni var yani ethernet kablosu olmadan yüksek hızla modeme bağlanabilirsin. Çift M2 soğutucusu var. VRM'ler 15 faz iki tarafta da soğutucu var. Çelik x16 slotlu. 4 RAM slotu var. Al bu anakartı sittin sene kullan istediğin işlemciye yükselt.

Ekran kartını da sahibinden şöyle param güvendi ile 6700 XT alsan 7000 TL'ye 4060 Ti ile kapışıyor bu ekran kartı bu arada. 6700 XT alsan 29472 TL yapıyor sistem bir de soğutucu alırsın tamam işte. İleri de RTX 5000 serisi çıkacak önümüzdeki yıl o zaman da elindeki ekran kartını tekrar ikinci elden satıp fiyatı çok düşmez zaten 5000 serisi bi ekran kartı yapıştırırsın sisteme olur biter

SSD kötü. DRAM’li model tercih edilmeli. Tebilon’dan renegade 1 TB olur.

SSD kötü. DRAM’li model tercih edilmeli. Tebilon’dan renegade 1 TB olur.
Hocam inanın SSD'lerde DRAM olayını şu an öğrendim görüyordum aslında da dikkat etmemişim hiç

bende bu SSD var ve galiba DRAM yok

Bende kullanıyorum aynı SSD’yi mecbur hazır sistemle almıştım DRAM yok evet ama fena değil hiç hız konusunda sıkıntı yaşamadım fakat hazır sistem alınmıyorsa Renegade seçmek çok daha mantıklı.

Benim testlerim bu şekilde seninkiler nasıl? Malasef ben de çok uyguna hazır sistem bulmuştum 4060 ve 5600'lü. Anakart olarak da malasef seçim şansı sunmamışlar ASRock'un B450M anakartını koymuşlar onda da malasef hem x16 portu PCle 4.0 değil hem de M2 slotu Gen 4x4 değil Gen 3x4 o yüzden tam performansı alamıyorum SSD'den ama öyle render işleriyle falan pek uğraşmadığım için çok etkilemez herhalde

ailem i ikna edebilirsem bu gönderdiğiniz sistem olur
naptınız hocam son durum nedir

kasayı bundan da alabilirsin daha iyi olur bu kasada üstten 3 fan takabiliyorsun 3 fanlı bir sıvı soğutma takabilirsin yani

Son düzenleme:
Hoca benim SSD bugün perte çıktı. Konu açtım bakabilirsin. Elektrik kesildi 3 kere. 2.de mefta.

Bu arada o kasa alınmaz. Onun yerine zoko amiral almak kat kat mantıklı.

Hoca benim SSD bugün perte çıktı. Konu açtım bakabilirsin. Elektrik kesildi 3 kere. 2.de mefta.

Hadi be Üzüldüm senin adına inşallah benim başıma gelmez aynısı. Bu arada ben normal priz kullanıyorum akım korumalı prizler varmış galiba onlardan almalı mıyım sence? Bir de PSU'nun önemi de devreye giriyor burada senin PSU nedir hocam?

Teşekkürler bilgi için ama zoko markası ne bileyim pek güvenilir gelmiyor

Zoko iyi ürüne marka basıyor merak etme. Psu thermaltake 650w’dı. Akım korumalı priz kullanıyordum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…