R5 7500F RTX 4060Ti sistem boşta siyah ekran verip yeniden başlıyor

bJonturk

Kilopat
Herkese iyi sosyaller, yaklaşık 1 ay önce aşağıda belirttiğim bilgisayarı satın aldım. Windows 11 kurulu gelmişti hiç değiştirmeden devam ettim ama bilgisayar boştayken veya YouTube'da, masaüstünde vakit geçirirken birkaç kere ekran simsiyah oldu kasanın ışıkları yanıyor ama ekran yok.

Windows 11'e güvenemediğim için Windows 10 kurdum hemen ve ilk başlarda problemin geçtiğini düşündüm.

Oyun oynarken hiçbir sıkıntım yok, bilgisayar tam yükteyken hiç kapanmadı veya kendi kendini resetlemedi. Ama boştayken veya masaüstünde takılırken bazen ekran simsiyah olup kalıyor, bazen resetleyip kullanıcı giriş ekranına atıyor. Bugünde resetledi kendi kendine ve açtığımda bilgisayar çok donuyordu ve Ethernet kablosunu görmüyordu internet yok gibiydi. Kapatıp açınca düzeldi.

Sorunun donanımsal olması korkutuyor ama donanımsal olsaydı bilgisayar yükteyken de aynı sorunu yaşamaz mıydım? Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
Not: Sıcaklıklarda herhangi bir problem yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
PBO kapalı, güç seçeneklerindeki tüm ayarlar yapılı önceki araştırmalarımdan dolayı yapmıştım bunları.

Priz değiştirdim, uzatma kablosunu aradan kaldırdım, akım korumalı priz kullandım, başka prizleri denedim olmadı.

Fotoğraflarda göründüğü gibi Kernel Power 41den önce EventLog 6008 ve HAL 13 yaşanmış. Ama ilk hata bile sistemin başlatılması üzerine, yani kapanma sebebini belirtecek herhangi bir şey göremiyorum.

Tek sebep kalıyor o zaman, voltaj dengesizliği var.. Daha doğrusu deprem bölgesinde konteynerda kalıyorum, buranın elektriği nasıldır bilmiyorum sebep bu olabilir.

Daha doğrusu deprem bölgesinde konteynerda kalıyorum, buranın elektriği nasıldır bilmiyorum sebep bu olabilir.

Sorun bundan kaynaklı 90%, sizin demenizle de doğrulamış olduk.

Net çözüm UPS veya istikrarlı elektrik bağlantısı olacaktır.

Sorun bundan kaynaklı 90%, sizin demenizle de doğrulamış olduk.

Net çözüm UPS veya istikrarlı elektrik bağlantısı olacaktır.
Bilginiz var mı bilmiyorum ama regülatör gelen düşük akımı dengeleyerek daha yüksek akım verebiliyor mu? UPSler biraz pahalı, regülatör böyle bir şey yapabiliyorsa eğer önce öyle denemek isterim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…