R5 7500F RTX 4070 için kasa ve PSU önerisi

Bütçe
5000

joeblackdf

Decapat
Daha fazla  
Merhaba kendim bir sistem topladım kasa ve PSU ne alacağımı bilmiyorum.
Ekran kartı: ASUS 4070 Dual.
İşlemci: Ryzen 5 7500F.
İşlemci soğutucu: Thermalright peerless Assassin 120 SE.
Anakart: Gigabyte B650 DS3H.
Kasa:

Sistem böyle 5000 TL'ye kadar kasa+PSU veya kasa ve PSU ayrı olacak şekilde de olabilir teşekkürler.

+Egzoz fanı alırsan iyi olur.

Buna da göz atabilirsin:

Düne kadar Vatan'da yuzde 15 indirim vardı alsaydın keşke.

Son düzenleyen: Moderatör:

Corsair daha güzel geldi çok teşekkürler hocam. Peki işlemci soğutucusu sığar mı bu kasalara?

@joeblackdf ikisine de sığar dostum. Phanteks olanda 166 mm, Corsair'de 170 mm CPU soğutucu desteği bulunuyor. Bahsettiğin soğutucu 155 mm.

Anladım hocam sağ olasın peki böyle bir sistemi bu PSU'ya emanet etmek mantıklı mı yoksa biraz daha bütçeyi yükseltip başka mı almayalım.

Phanteks oldukça kaliteli ve premium bir marka. İkisinin de birbirine göre iyi yanları var.

Örneğin PSU uzunluğu konusunda Phanteks 250 mm desteklerken Corsair 220 mm destekliyor. Çok büyük güç kaynakları almayacaksanız sizin için çok da önemli olmaz.

Ekran kartı desteğinde Phanteks 400 mm'ye kadar desteklerken Corsair 360 mm destekliyor.

Corsair'in artısı 3 fanla birlikte gelmesi. 360 mm radyatör takmak isterseniz de ön kısmına takılabiliyor, Phanteks maksimum 280 mm radyatör destekliyor.

Bu özellikler aslında üst seviye donanımlar için lazım olacak şeyler. Sizin toplayacağınız sistem için iki kasa da yeterli olur. Fiyat öne çıkıyor, arada 1000 TL fark var. Bütçenize uyanı seçebilirsiniz. İkisi de bütçesine göre iyi kasadır. 3 fanla gelmesi ve görüntüsü açısından ben Corsair olanı tercih ederdim. Bu arada AR120 fanlarla geliyor.

Anladım hocam bende Corsair markasını tercih edeceğim büyük ihtimalle peki 650W PSU yeterli olur mu 750W almak gerekir mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…