Çözüldü R5 7500F RTX 5060 Ti sistem bir süre kullanıldıktan sonra reset atıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

oyuncu012

Femtopat
Daha fazla  
Parçalarını sıfır aldığım ve topladığım sistem bir süre sonra kendine reset atıyor.
PSU: Raijintek 850W.
Anakart: Prime B650M-R
CPU: Ryzen 5 7500F am5.
GPU: ASUS TUF 5060 Ti 16 GB.
RAM: Corsair Vengeance RGB 32 GB (2x16) 6000 MHz CL36 cmH32GX5M2E6000Z36 DDR5 RAM.
Sıvı soğutma: Snowman TM240 ARGB.
Sıcaklıktan kaynaklı bir reset atma sorunu olabilir mi?
Kasa fanlarım soğutması yeterli mi?
Sıvı soğutma pomp soketini CPU fana taktım anakartımda pomp girişi olmadığı için.
Sıcaklıktan dolayı olduğunu düşündüğüm için kasanın camını cıkarttım ve henüz reset atmadı 2 saattir acık PC.
Sistemi ilk açtığım zaman 30 dk sonra falan reset attı tekrar oyuna girdim 30 dk sonra yine reset attı.
Sıcaklıktan dolayı diye düşündüm ve kasa camını cıkarttım 2 saat oldu açık boşta reset atmadı odanın sıcaklığı klima açık olduğu için iyi.

Dosya Ekleri

• cpu.png
    cpu.png
    224,6 KB · Görüntüleme: 26
  • kasa.jpg
    kasa.jpg
    109,5 KB · Görüntüleme: 28
Çözüm
Bunları da şimdi yaptım bir bak istersen 12v değeri neden11.980 sabit bu normal mi sizce?

Çözüldü yardımlar için teşekkürler yeni fan aldım 6 adet SilverStone 120mm sıvı sogutma aldım Deepcooler 360mm.
Fan yönlerini doğru şekilde taktım ASUS destekle iletişime gectim RAM'larin uyumlu olmadıgımı söylediler. Değiştirdim artık soğutma başarılı bir şekilde reset atma düzeldi. Yardımlar için teşekkürler.
Parçalarını sıfır aldığım ve topladığım sistem bir süre sonra kendine reset atıyor.
PSU: Raijintek 850W.
Anakart: Prime B650M-R
CPU: Ryzen 5 7500F am5.
GPU: ASUS TUF 5060 Ti 16 GB.
RAM: Corsair Vengeance RGB 32 GB (2x16) 6000 MHz CL36 cmH32GX5M2E6000Z36 DDR5 RAM.
Sıvı soğutma: Snowman TM240 ARGB.
Sıcaklıktan kaynaklı bir reset atma sorunu olabilir mi?
Kasa fanlarım soğutması yeterli mi?
Sıvı soğutma pomp soketini CPU fana taktım anakartımda pomp girişi olmadığı için.
Sıcaklıktan dolayı olduğunu düşündüğüm için kasanın camını cıkarttım ve henüz reset atmadı 2 saattir acık PC.
Sistemi ilk açtığım zaman 30 dk sonra falan reset attı tekrar oyuna girdim 30 dk sonra yine reset attı.
Sıcaklıktan dolayı diye düşündüm ve kasa camını cıkarttım 2 saat oldu açık boşta reset atmadı odanın sıcaklığı klima açık olduğu için iyi.
OCCT power testi yapar mısın hocam? Test sırasında voltaj ve sıcaklık değerlerini atman lazım.

Tamam yaparım.

Dosya Ekleri

• test1.png
    test1.png
    92,4 KB · Görüntüleme: 27
  • test2.png
    test2.png
    69,5 KB · Görüntüleme: 25
Son düzenleyen: Moderatör:
Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular