R5 7500F RTX 5060 Ti sistemde oyun esnasında GPU kullanımı %0'a düşüp duruyor

yirmibes25

Yoctopat
Daha fazla  
RAM
Lexar Thor OC 32 GB (2x16 GB) 6000 MHz CL38 Intel XMP 3.0 / AMD EXPO DDR5 Heatsink Siyah RAM
SSD veya HDD modeli
Kioxia Exceria G2 PCI-Express 3.0 500 GB M.2 SSD
Ekran kartı
Gainward 5060 Ti 16 GB
Anakart
ASUS B650M-R
İşlemci
Ryzen 5 7500F
PSU: FSP Hyper 80+ Pro.
Sistemi yeni aldım, normal kullanımda herhangi bir sorun yaşamadım. Test etmek için RDR2 indirdim, oyuna girdim, biraz oynadım. Oyun gayet akıcı fakat ara sıra takılıp duruyordu. Sonra MSI Afterburner indirdim, meğerse bu takılmalar her yaşandığında ekran kartı kullanımı 0'a düşüyormuş. İnternette araştırdım, acaba donanımsal bir sorun mu yazılımsal bir sorun mu anlayamadım. Bilgisayarı alalı daha bir hafta bile olmadı. Bir de kasa yanımda olduğu için duyuyorum, ekran kartı 0'a düştüğünde PSU'dan gelen ses salise ile kesiliyor.

PSU: FSP Hyper 80+ Pro.
Sistemi yeni aldım, normal kullanımda herhangi bir sorun yaşamadım. Test etmek için RDR2 indirdim, oyuna girdim, biraz oynadım. Oyun gayet akıcı fakat ara sıra takılıp duruyordu. Sonra MSI Afterburner indirdim, meğerse bu takılmalar her yaşandığında ekran kartı kullanımı 0'a düşüyormuş. İnternette araştırdım, acaba donanımsal bir sorun mu yazılımsal bir sorun mu anlayamadım. Bilgisayarı alalı daha bir hafta bile olmadı. Bir de kasa yanımda olduğu için duyuyorum, ekran kartı 0'a düştüğünde PSU'dan gelen ses salise ile kesiliyor.
reis boşver işte ne güzel hiç yükü yok :) :) :) şaka bir yana
FSP Hyper 80+ Pro kötü bir PSU değil ama ekran kartının bir anda 0% kullanım göstermesi ve PSU’dan "klik" benzeri bir ses gelmesi güç kaynağının yük altında zorlandığını gösterebilir. Böyle durumlarda ekran kartı kendini korumaya alıp otomatik olarak kapanabiliyor, bu yüzden kullanımı sıfıra düşüyor olabilir.

İlk olarak şunları denemeni öneririm:

1. Windows güç planını "Yüksek Performans" yap.
2. Denetim Masası > Güç Seçenekleri > Gelişmiş Ayarlar > PCI Express Güç Yönetimi > Kapalı olarak ayarla.
3. MSI Afterburner ile GPU sıcaklıklarını kontrol et. Eğer oyun sırasında 85-90°C'yi geçiyorsa ekran kartı kendini koruma moduna alıyor olabilir.
4. Ekran kartının 8-pin güç kablosunun tam oturduğundan emin ol. Gevşekse temassızlık yapabilir.
5. Mümkünse başka bir PSU ile test yap. Özellikle yük altındaki davranış değişirse, sorun PSU kaynaklı diyebiliriz.

Bunlara rağmen sorun devam ederse, ekran kartı sürücüsünü DDU ile silip yeniden yüklemek de işe yarayabilir.

Kolay gelsin. 👍

Reis boş ver işte ne güzel hiç yükü yok :) :) :) şaka bir yana.
FSP Hyper 80+ Pro kötü bir PSU değil ama ekran kartının bir anda 0% kullanım göstermesi ve PSU'dan "klik" benzeri bir ses gelmesi güç kaynağının yük altında zorlandığını gösterebilir. Böyle durumlarda ekran kartı kendini korumaya alıp otomatik olarak kapanabiliyor, bu yüzden kullanımı sıfıra düşüyor olabilir.

İlk olarak şunları denemeni öneririm:

1. Windows güç planını "yüksek performans" yap.
2. Denetim Masası > güç seçenekleri > gelişmiş ayarlar > PCI Express güç yönetimi > kapalı olarak ayarla.
3. MSI Afterburner ile GPU sıcaklıklarını kontrol et. Eğer oyun sırasında 85-90°c'yi geçiyorsa ekran kartı kendini koruma moduna alıyor olabilir.
4. ekran kartının 8-pin güç kablosunun tam oturduğundan emin ol. Gevşekse temassızlık yapabilir.
5. mümkünse başka bir PSU ile test yap. Özellikle yük altındaki davranış değişirse, sorun PSU kaynaklı diyebiliriz.

Bunlara rağmen sorun devam ederse, ekran kartı sürücüsünü DDU ile silip yeniden yüklemek de işe yarayabilir.

Kolay gelsin. 👍

Hocam bunu ChatGPT ile mi yazdınız?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı