R5 7500F & RTX4070 Ti Super sistemde ekran kartı kullanımı az

Parisli Dayı

Hectopat
Herkese selamlar, görselde görüldüğü üzere sistemimin tamamını kullanamamaktayım.
CPU: Ryzen 5 7500F.
GPU: NVIDIA 4070 Ti Super Galax.
Anakart: MSI Plus Gaming B650.
SSD: Kingston 1000G Renegade PCI-e 4.0 NVMe M.2 SSD.
RAM: (2x16) DDR5 6000 MHz CL30 RAM.
PSU: 850 watt.
Monitör: 2K 240 Hz Samsung'un G65b modeli.
Oyun ayarları da aşağıdaki gibi:

1734293421912.png

1734293460853.png

Gelişmiş ayarlarda da hepsi ya yüksek'te ya da Ultra'da. Oyunu yüklediğim ayarlar ile oynuyorum. MSI Afterburner'ı kurarken kaza ile RivaTuner'i kuramadım o yüzden başka siteden indirip kurdum.
NVIDIA Denetim Masası da aşağıdaki gibi:

1734293600436.png

Görsel ekte kalmış, kullanım oranına oradan bakabilirsiniz, FPS 70-80 civarı geziyor hep. çok gözüme takılmıyor ama yine de gpu'nun tam performansını kullanmak istiyorum bu yanlış mı? sizce olan şey darboğaz mı çünkü cpu da gpu da %100 e ulaşmıyor

Dosya Ekleri

• degerler.png
    degerler.png
    73,3 KB · Görüntüleme: 27
Son düzenleme:
Herkese selamlar, görselde görüldüğü üzere sistemimin tamamını kullanamamaktayım.
CPU: Ryzen 5 7500F.
GPU: NVIDIA 4070 Ti Super Galax.
Anakart: MSI Plus Gaming b650.
SSD: Kingston 1000G Renegade PCI-e 4.0 NVMe M.2 SSD.
RAM: (2x16) DDR5 6000 MHz CL30 RAM.
PSU: 850 watt.
Monitör: 2K 240 Hz Samsung'un G65b modeli.
Oyun ayarları da aşağıdaki gibi:

Eki Görüntüle 2375258

Eki Görüntüle 2375259

Gelişmiş ayarlarda da hepsi ya yüksek'te ya da Ultra'da. Oyunu yüklediğim ayarlar ile oynuyorum. MSI Afterburner'ı kurarken kaza ile RivaTuner'i kuramadım o yüzden başka siteden indirip kurdum.
NVIDIA Denetim Masası da aşağıdaki gibi:

Eki Görüntüle 2375260

Görsel ekte kalmış, kullanım oranına oradan bakabilirsiniz, FPS 70-80 civarı geziyor hep. Çok gözüme takılmıyor ama yine de GPU'nun tam performansını kullanmak istiyorum bu yanlış mı? Sizce olan şey darboğaz mı çünkü CPU da GPU da %100'e ulaşmıyor.

Hocam oncelikle bence o karta o islemci gitmemis. Bir de ayarlari en yuksege alin, oyle deneyin. Darbogaz olabilir, bu konuda pek fikrim yok.

Hocam oncelikle bence o karta o islemci gitmemis. Bir de ayarlari en yuksege alin, oyle deneyin. Darbogaz olabilir, bu konuda pek fikrim yok.
hocam forumda baktım herkes besler dediği için aldım. ama dediğiniz gibi ayarları biraz daha yükseltirsem belki tam potansiyeline ulaşır kart. ama kalite zaten iyi fps iyileşse daha iyi olur benim için.

Hocam forumda baktım herkes besler dediği için aldım. Ama dediğiniz gibi ayarları biraz daha yükseltirsem belki tam potansiyeline ulaşır kart. Ama kalite zaten iyi FPS iyileşse daha iyi olur benim için.

Hocam 7800x3D cok iyi olurdu o karta. 7700XT ile R5 7500F kullanıyorum. Ucu ucuna yetiyor bana kalirsa. Sizin kartiniz cok cok daha yuksek, ayrica forumda sallayanlar da var maalesef bilmeden yanlış yonlendiriyorlar.

Sizde haklisiniz hocam, cok pahali bir islemci. Ulkemiz sağ olsun. Ama piyasaya gore degerlendirirsek kurusuna kadar hak ediyor.

Doğrudur hocam, yeni X3D çıkana kadar en iyi oyun işlemcisi deniyordu ama 2K oyunlarda ortalama %10 fark görünce ve fiyat da 20k ya çıkınca almaktan vazgeçtim. Bu işlemci fiyatı da 6k olunca parayı diğer parçalara yatirmaya karar verdim.

Doğrudur hocam, yeni X3D çıkana kadar en iyi oyun işlemcisi deniyordu ama 2K oyunlarda ortalama %10 fark görünce ve fiyat da 20k ya çıkınca almaktan vazgeçtim. Bu işlemci fiyatı da 6k olunca parayı diğer parçalara yatirmaya karar verdim.

2k full ayarlarda yük işlemci yerine ekran kartına biner.Resimden anladığım kadarıyla bir darboğaz söz konusu değil.720p 1080p gibi düşük görüntü kalitesinde oyunu açsaydınız yük işlemciye binerdi.Bu da darboğaz olmasına sebep olurdu.Fps düşük olma sebebi oyun ayarlarıyla ilgili olabilir.Vsynic vb. gibi.7500f alarak bence hata yapmadınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı