R5 7500F RX 9060 XT sistem önerisi

Fky37_V

Yoctopat
Daha fazla  
Selamünaleyküm işlemci 7500F olacak ekran kartı 9060XT 16 GB olacak bir bilgisayar arıyorum. Tüm markalardan sitelerden hangi en iyisini alayım? Diğer bileşenleri ile birlikte ve hangi Online mağazadan sipariş verelim. Pazartesi ailemle karar verdim, alacağız. Acil olursa sevinirim vallahi alternatif de olur ama genel olarak bu tarz sistem arıyorum. Vallahi acil fiyat olarak fiyat performans olarak en iyisi lazım.

@DonVitoCarleone hocam doğrudur ama niyeyse bugüne kadar İncehesap GameGaraj İtopya gamingentr birçok Online mağaza duydum ama tebiliyorsun ilk defa duyunca bir garipsedim ama kesinlikle yanlış diyorsun diyemem belki de daha önce duymamam benim cahilliğim hocam peki hem güvenilirlik açısından çok iyi yorumlar almış olan GameGaraj ve bunların düzenlediği hazır sistem olan şu sistem nasıl Cube 7A - Tavsiye Sistemler | Game Garaj bu arada özelleştirince xpc langer RAM'i seçince fiyat 36 ya kadar düşüyor bence çok daha iyi senin attığın sistem de tek kanalli RAM var bandı çok kısıtlar fikrini almak istiyorum bayağıdır buna bakıyordum cube 7A stokta da varmış zaten arayıp bir daha soracağım İstanbul'daki bayilerini arayıp.

DDR 5 RAM'ler DDR 4'lerden farklılar çift kanal kullandığınızda tabii ki yine bir performans artışı olacaktır lakin eski sistemler kadar absürt bir fark beklemeyin. DDR4 RAM'ler içerisinde tek 64 Bit kanal içerir, DDR5 RAM'ler ise içerisinde 2x32 bit farklı iki kanal içerir. Ve yükseltme yapmanız gerekecek şu an Hogwarts Legacy de 25GB RAM kullanımı görüyorum ben. Windows 11 RAM sömürücü bir işletim sistemidir. 8x4 RAM de takamazsınız anakartta soket yok çünkü, olsa bile AM5 sistemlerde 4X RAM kullanmak RAM'lerin MHz değerini maksimumda çalıştırmanıza engel oluyor. Kısacası attığınız sistemi alabilirsiniz ama 2x8GB RAM tercih etmeyin upgrade yapmak istediğinizde o RAM'leri satıp yeni RAM almakla uğraşırsınız. 108 TL ödeyip TwinMOS 6000MHz CL 36 RAM'leri satın alabilirsiniz. Ayrıca XPG RAM'ler 5200 MHz ve CL 38 hem gecikme değeri çok yüksek hem de hızı çok düşük performansı iyi olmayan RAM'ler. 6000MHz CL 36 tek kanal RAM daha iyi performans verecektir. AM5 için en ideal RAM konfigürasyonu 6000MHz CL 30 bulunamıyorsa 6000 MHz CL36 veya CL 38 RAM'ler olacaktır. Yerinizde olsam bütçe arttırır 2880 TL öder TwinMOS 2x16 RAM'e geçerdim ha yapamıyorsanız 108 TL ödeyip yine TwinMOS'a geçin ileride 1 tane daha 16 GB RAM alırsınız upgrade imkanı kolay olur. 5200MHz CL 38 RAM değerleri bu fiyat skalasında çok kötü.

Son düzenleme:

Bileşenlerin üreticileri belli değil. Yüksek ihtimal en az satılan parçaları toplayıp oluşturulmuş sistemler. Başlıkta ekran kartı 8 GB aşağıda 16 GB yazıyor. IPS panel 144Hz monitör bilgisi falan eklemişler sistemde monitör falan yok. Fotoğraftan başlığa ve açıklamaya kadar sistem hakkında her şey büyük bir soru işareti.

Hocam evet ya baktım da arkadaşın attığı site bir garip geldi ekran kartı 8 GB çoğu şeyi istediğim gibi değil tebiliyorsun ve GameGaraj varken hocam şimdi bu arada hakkın ödenmez şimdiden söyleyeyim. O kadar uzun yazmışsın iyi ki varsın helal olsun. İyi ki gelip buraya hesap açıp sordum ya kafamı işte dediğim gibi çok kurcalıyordu. Bazı arkadaşlar tek kanallı alma falan diyordu tam performans vermez kısıtlar diyor ciddi ölçü FPS kaybı olur diyorlardı. Açıkçası hocam büyük ihtimalle 8x2 yani Dual alırım çünkü ileride RAM'ları satarım hiç sıkıntı değil ya tam performans alamamak mı yoksa çok ileride güzel 0 almak bence daha mantıklı. Belki o zaman bazı iyileştirmeler de yapabilirim başka donanımlarda ve parçalarda ama öncelikle şöyle 4 5 yıl temiz gitsin bu RAM'larin dayanıklılığı da umarım iyidir aslında xpc langeri çok bilmiyorum. Tek bildiğim genellikle en fiyat performans kasalarda olan RAM olduğu yani öyle oyunlarım hızlı açılsın hız probleminden önce benim için her zaman FPS daha değerli bant genişliği daha öncelikli isterdim param olsun bütçeyi arttırayım ama bizimkiler sıkıntı çıkarır laf ederler şevk bırakmazlar insanda. Gönül isterdi dediğin gibi de biliyorsun kesinlikle güvenilirdir ama GameGaraj çoğu sevdiğim teknoloji kanalı ile iş birliği yaptığı için ve güvenirliği ve piyasada bayağıdır oluşu ilgimi ona kaydırıyor. Technopat'ta çok fazla GameGaraj öven gördüm ya bayağı hem de bu arada bilgiler için de hocam çok teşekkür ederim, var olasın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…