R5 7500F sıcaklık değerleri normal mi?

Radagonn

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
VULCAN-4070Ti | Ryzen 5 7500F MPK 5.0GHz | XPG Lancer Black 16GB(2x8GB) DDR5 5200MHZ CL38 | GALAX GeForce RTX 4070 Ti EX Gamer 1-Click OC V2 | ASUS PRIME B650M-K (OC) AM5 DDR5| Thermalright Frozen Magic 240 ARGB 240mm | Kingston NV2 1TB NVMe PCIE 4.0 | FSP Hyper 80+ Pro 650W Power Supply
RAM
XPG Lancer Black (8x2) 5200MHz CL38
Ekran kartı
4070Ti
Anakart
ASUS Prime B650M-K 6400MHz
İşlemci
R5 7500F
R5 7500F kullanıyorum. İşlemci boşta 48-53 derece arasında oyunda yük altında test ettiğimde ise genelde 62-74 derece arasında arada 80 derecelere kadar çıkıyor normal mi bu sıcaklıklar? Sıvı soğutucu olarak Thermalright Thermalright frozen magic 240mm kullanmaktayım. Odam küçük ve genelde sıcak oluyor mâlum havalar yüzünden. Ryzen Master'de oyun modunu Precision Boost OverDrive'a almıştım onu default a çektim. BIOS ayarlardanda PBO açtığımı hatırlıyorum kapatsam sıcaklık değerleri çok fark eder mi?
Fortnite da sıcaklıkları test ettim. 2K çözünürlük destansı lumen ayarlar. DLSS kalite modunda DX12 kullanarak.
Yük altındaki değerler:

Son düzenleme:
Ben sıcağın şehri antalyada yaşıyorum odam çok sıcak olmasına rağmen i5 14400f işlemciyi stok soğutucu ile kullanmama rağmen 75 82 dereceleri görüyorum seninki sanki biraz yüksek geldi

Vallahi ben şu anda i5 7400 Kullanıyorum stok fan ile yük altında 70 görmüyor sen sıvı soğutucu kullanıyorsun bir de normal değil bence termal macun Cooler Master regular al cidden bayağı işe yarıyor bir de sıvı soğutucunun vidaları tam sıkılmamışsa temas etmez tam yine ısınır bir kontrol et macunlarını değiştir.

Core Performance Boost (CPB) kapatırsan sıcaklık değerin 15-20 derece düşecektir. Yaz aylarında hayat kurtarabiliyor. İşlemci tabanlı oyunlarda biraz performans düşüşü olabilir.

Şuanda böyle 64-68 derece ama aniden 70-74 civarlarına yükseliyor. Tam performansta çalışıyor

Core Performance Boost (CPB) kapatırsan sıcaklık değerin 15-20 derece düşecektir. Yaz aylarında hayat kurtarabiliyor. İşlemci tabanlı oyunlarda biraz performans düşüşü olabilir.
Biostan yaptığımız ayardan bahsediyorsunuz dimi?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-08-04 155144.png
    412,3 KB · Görüntüleme: 35

Sistemlerimiz neredeyse aynı. Sıcaklıkların normak gayet. 5.0GHz'de çalışan bir işlemci için. Bende de CM'ın ML240 V2 var. 80 derecede kalıyor. Sıkıntı yok pozisyon devam.

Evet. Dedigim gibi 70 80 derecelerden bir şey olmaz. İlle düşürmek istiyorsanız ve biraz performans düşüşünü göze alıyorsanız o ayarı kapatabilirsiniz.

Hocam bir şey olup olmayacak değil de sıvı soğutucuya göre o değerler normal değil bence boşta 40 50 derece diyor.

Sistemlerimiz neredeyse aynı. Sıcaklıkların normak gayet. 5.0GHz'de çalışan bir işlemci için. Bende de CM'ın ML240 V2 var. 80 derecede kalıyor. Sıkıntı yok pozisyon devam.
Yaz sıcağının da etkisi var odam alev gibi oluyor bilgisayarda 1 saat oyun oynayınca...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…