R5 7500F sistem CPU LED kırmızı DRAM LED sarı yanıyor

Daha fazla  
RAM
G.Skill 32GB(2x16) Trident Z5 RGB 7200mhz CL34 DDR5 Ram (F5-7200J3445G16GX2-TZ5RK
SSD veya HDD modeli
Kingston 1TB Renegade Okuma 7300MB- Yazma 7000MB
Ekran kartı
Evga GTX970 SSC
Anakart
MSI B650M GAMING PLUS WIFI AMD AM5
İşlemci
AMD Ryzen 5 7500F
Arkadaşlar geçtiğimiz günlerde kurduğum AM5 sistemin sorunu bitmiyor. PSU kaynaklı bir problemim vardı. Buradaki arkadaşlar ile çözdük. Şimdiki sorunum şu şekilde sistemi başlatıyorum CPU LED kırmızı DRAM LED sarı yanıyor. Bir şekilde sistemi açıyorum. Kapatıp tekrar açtığımda aynı sorunla karşılaşıyorum. BIOS'u güncelledim ancak bir neticeye varamadım gözden kaçırdığım bir konu var ama bulamıyorum.
Sistem bileşenlerim;
AMD Ryzen 5 7500F.
MSI B650M Gaming Plus Wi-Fi 7200MHz.
G.Skill Trident Z5 7200 MHz CL34 2x16 GB DDR5.
EVGA GTX970
FSP Hydro k Pro 750W 80+ Bronze

Eksik ve gözden kaçırdığım bir bilgi varsa yardımcı olursanız sevinirim. RAM'lerin uyumluluğunu anakartın sitesinden kontrol ettim.
Şimdiden yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• IMG-20241028-WA0050.jpg
    146,9 KB · Görüntüleme: 40
RAM'leri EXPO veya XMP ile 6000 MHz'de çalıştırın, sistem geç açılabilir (3 dakika sürebiliyor), geç açılırsa BIOS'tan Memory context restoreyi aktif edin.

Ben pes edip parçaları iade ediyorum marix beceremedim. Psikolojim bozuldu artık. Yardımların için teşekkür ederim.

RAM'leri EXPO veya XMP ile 6000 MHz'de çalıştırın, sistem geç açılabilir (3 dakika sürebiliyor), geç açılırsa BIOS'tan Memory context restoreyi aktif edin.

Ne yapmam gerekli @Marix sonunda BIOS dayım.

Dosya Ekleri

• IMG-20241029-WA0009.jpg
    111,9 KB · Görüntüleme: 19
Son düzenleme:
Sol üstten EXPO profillerini seçin, 6000 MHz olanı.

Sonra sistem bir kere kapanıp açılsın, aşağıda Memory context restore var, onu enable yapın.

Marix, dediklerini harfiyen yaptım yine de çözüme ulaşamadım artık akıl sağlığımı kaybettim benim için yolun sonu pes ediyorum. AM5 ve DDR5 pişmanlıktır.

Sorun ne şu an?

Yine aynısı sistemi kapattım kontrol etmek için tuşa bastım ve yeniden açtım. CPU LED ve DRAM LED yandı yine. Sonuç hep aynı ya çıkıyor. HDD ve SATA SSD'yi sistemden çıkarmadım bir tek onlar kaldı. Bir de temiz format atmadım. Sinirden konuşamıyorum gerçekten özür dilerim anlayamadıysam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…