R5 7500F sistemde CS2'de lobi 1 FPS başlıyor

BilyDAG35

Hectopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
KGM
İyi sosyaller!

Başlıkta da belirttiğim gibi yaklaşık 1 haftadır bu sorunu yaşıyorum, daha yüksek sistem gereksinimi olan oyunlarda sorunsuz ve yüksek FPS ile oyun oynayabiliyorum ancak CS2'de yaşadığım sorun can sıkmaya başladı.

Tam anlamıyla sorun şu: Oyunu başlatıyorum lobi 1 FPS başlıyor başlangıç introsu bile kasıyor, sonra FPS kendine geliyor, oyun içi fight esnasında aşırı drop giriyor ve oyunun akıcı olmadığı bariz belli.

Çift monitör kullanıyorum 1. monitörüm Odyssey G4 240 Hz, ikinci monitörüm James Donkey 27inc 144 Hz.
Oyun içi FPS sabitledim olmadı, ayarları düşürdüm yükselttim olmadı,
Komple ayarlarımı ( Steam Cloud ) sıfırlayıp yeni CFG ve ayarları denedim olmadı,
Format attım, BIOS güncelledim, oyunu ve Steam'i yeniden kurdum olmadı!

Güç planı: Nihai performans.
Windows Update: Güncel!
NVIDIA App: Güncel.

İşlemci:
AMD Ryzen 5 7500F 3.7GHz 5.0GHz 32MB 6C/12T 65W am5.
Anakart:
BIOSTAR B650M-Silver DDR5 6000 AM5 (matX)
Ekran kartı:
Palit RTX 4060 Ti jetstream 16 GB 3X fan 128bit GDDR6.
RAM:
Kingston Fury Beast RGB 32 GB (4x8) 6000MHz CL36 DDR5 KF560C36bbeak2-16 EXPO.
Depolama M.2:
Kingston Fury Renegade 1TB 7300-6000MB/s NVMe PCI-e 4.0 M.2 Gen4 SSD SFYRSK/1000G× 1
Kasa/Güç kaynağı:
FSP CMT391m Rainbow 4x120mm midtower kasa.
FSP Hyper H3 650W 80+ Bronze güç kaynağı.
Soğutucu:
darkFlash darkair Plus kule tipi 2xfanlı ARGB işlemci soğutucu.

Son düzenleyen: Moderatör:

Şu an herkeste FPS sorunu var hocam.

ChatGPT yasak.

Yüksek ihtimalle RAM'lerden kaynaklı sorun yaşıyorsun. DDR5 için 4 slot kullanılması önerilmiyor. 2 slot RAM kullanıp Memtest86 ile RAM testi yapmanı öneririm. Ayrıca 3DMark ve Cinebench gibi programlarla test yaparak diğer 7500F işlemcilerle kendi puanlarını karşılaştır arada çok fark olmaması lazım.

Başlangıç ayarlarına -novid yazmayı deneyebilirsin baştaki introyu atlıyordu hala çalışıyorsa belki işe yarar.

Başlangıç ayarlarına -novid yazmayı deneyebilirsin baştaki introyu atlıyordu hala çalışıyorsa belki işe yarar.

Başlatma seçeneklerim: -nojoy +cl_forcepreload -novid -Refresh 240

Maalesef çalışmıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…