R5 7500F sistemde The Last of Us'ta işlemci 95 derece oluyor

240 ML bir sıvı sogutucu var. Cyberpunk'ta neden bu değerleri görmüyorum hocam?
240mm sıvı soğutucu niye taktın ki? Daha ucuza alacağın hava soğutma 30 derece daha soğuk tutardı. Bunun oyunla falan alakası yok. Aynı işlemci bende var hava soğutucuyla stres testinde yani %100 yükte(daha ötesi yok) 63 dereceyi görüyor. Sıvı soğutucuyu kötü seçmişsin. Modeli ne?

Oyun işlemciyi %100 ötesinde kullanamayacağına göre oyunda değil soğutucunda sıkıntı var.

Sorun oyunda, gölgelendiricilerin yüklenmesini beklemeden girmişim. Sıvı soğutucuyu kötü seçmişsin diyorsun modeli ne bilmiyorsun, kule tipi kullandım çoğu oyunda sıvı soğutudan 15 derece daha fazla ısı aldım.

Benim Phantom Spirit büyü yapıyor da ondan 65i geçmiyor o zaman ya da sen becerememişsin montajı. 240mm sıvı soğutucu almak birinci hatan olmuş. İkinci hatayı buraya konu açıp sonra bizi dinlemeyerek yapıyorsun. Oyun işlemciyi tam yükte kullanmaktan öteye gidemez. Phantom Spirit tam yükte bile 65 derece olmuyor diyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Sıvı sogutucu ıle alakalı bır durum değil oyun içindeki bir ayarla alakalı bir durum olduğunu yazdım.

Sıvı sogutucu ıle alakalı bır durum değil oyun içindeki bir ayarla alakalı bir durum olduğunu yazdım.

Oyun büyü yapıyor sanırım. İşlemciyi kullanmaktan öteye gidip nasıl soğutacak yoksa. Bak sana basitçe anlatayım.
Oyun kullanmak az işlemci= sıcaklık daha düşük.

Oyun kullanmak çok işlemci= sıcaklık yüksek.

İyi kule tipi soğutucu ile oyun kullanmak çok işlemci= maksimum 65 derece.

240mm sıvı soğutmayla oyun kullanmak çok işlemci= sıcaklık 95 işlemci yanıyor.

Umarım açıklayıcı olmuştur. Oyun işlemcide işlem yapmaktan öteye gidemez. Soğutmuyorsa soğutucun yetersiz. Soğutucun böyle senaryolarda işlemciyi dizginlemiyorsa demek ki o soğutucu yetersizdir.

Hocam sen anlamıyor musun? Oyun içinde ön bellek tamamlanmasını bekledim düzeldi diyorum şu an 52 derecede. Bir sorun yok arıza yok diyorum hala o bu şu diyorsun.

Hocam sen anlamıyor musun? Oyun içinde ön bellek tamamlanmasını bekledim düzeldi diyorum şu an 52 derecede. Bir sorun yok arıza yok diyorum hala o bu şu diyorsun.
Bi stres testi aç bakalım sıcaklık 100 olup kapanıyor mu sistem

Şu soğutucunun modelini söylememekteki inat nedir anlamıyorum. Kaç defa sormuşuz farklı farklı mesajlarda. %99.9 montajda/pompada sorun var. Ya da kasanızın hava alışverişinde ciddi sıkıntı var.
Shader compile yapsa bile 7500F'i 95'e çıkartmaması lazım düzgün takılmış, sağlıklı bir 240mm soğutucunun.

Ryzen 5 7600'ü 120Mm'lik hava soğutucuyla kullanıyorum shader yüklemesinde 80 derece gördüm, insanlara düzgün bilgi verin ki konu amacına ulaşsın öbür türlü bu konuyu açmanızın bir anlamı yok.

Ryzen 5 7600'ü 120Mm'lik hava soğutucuyla kullanıyorum shader yüklemesinde 80 derece gördüm, insanlara düzgün bilgi verin ki konu amacına ulaşsın öbür türlü bu konuyu açmanızın bir anlamı yok.

7500 F 8 aydır stock macunla ve 240 m sıvı sogutucuyla Max en kotu 76 77 78 gordum egonun sırası degıl sıvı sogutucunda sorun var dostum.(giriş sevıye bır sıvı sogutma kullanıyorum.)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…