Çözüldü R5 7500F sistemde Thermalright Assassin Pearles kule tipi soğutucu düzgün çalışıyor mu?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

MERDOCAN

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci : Amd Ryzen 5 7500F
Anakart : Gigabyte B650 GAMING X AX V2
Ram : 2*Kingston Beast DDR5 16GB CL32 5600MHZ
SSD : Kingston KC3000 SKC3000S/1024G 1 TB M.2 , Hikvision 512GBNVMe M.2
Ekran Kartı : Gigabyte Amd Rx7800XT
Kasa : DeepCool CC560 V2 PF750 750W 80Plus
Cpu Soğutucu : Thermalright Peerless Assassin 120
Monitör : MSI Mag Artymıs 274CP 165 Hz 1 Ms 27"
Klavye : Redragon K630W-RGB Kablolu Mekanik
Mause : SteelSeries Rival 3 RGB
Meslek
Amele
Dün sistemime Thermalright Assassin Pearles isimli kule tipi soğutucuyu aldım ve YouTube'da pek çok videonun ve kitapçığın yardımıyla montajını sıkıntısız bir şekilde yaptım. Sistemi hazırladıktan sonra sıcaklık değerlerine bakmak için birkaç test videosu izledim ve ben de aynı testleri yapmama rağmen benim aldığım değerlerle videolar arasında 6-7 derecelik fark var.

Sistemim boşta (Gigabyte'ın kontrol uygulamasında ve AMD'nin ekran kartı kontrol uygulamasında) 53.4 derece civarında çalışıyor ama Core Temp programında 46 derece gösteriyor.

Sistemim:
  • Anakart: Gigabyte A620M H
  • İşlemci: Ryzen 5 7500F
  • Ekran Kartı: 7800XT
  • Kasa: DeepCool CC560 V2
  • Güç Kaynağı: PF750 750W 80Plus Mid-Tower 4xRainbow
Maksimum sıcaklık olarak 70 derece alıyorum sistemde.

Çözüm
Şu anda çalışıyorum akşam deneyeceğim herhangi bir tavsiyeniz falan varsa lütfen belirtir misiniz?

Eğer soğutucu buysa sıcaklıklar aşağı yukarı normal denebilir. Bu soğutucunun bir üst modeli tam yükte 62 derece oluyor. Bunun için 66-67 normalidir. 70 olma nedeni de her sistemin hava akışı ortam sıcaklığı birlikte olmadığı için bir hata olduğunu sanmıyorum.

Sistem tam yükte 70 oldu değil mi?
Dün sistemime Thermalright Assassin pearles isimli kule tipi soğutucuyu aldım ve YouTube'da pek çok videonun ve kitapçığın yardımıyla montajını sıkıntısız bir şekilde yaptım. Sistemi hazırladıktan sonra sıcaklık değerlerine bakmak için birkaç test videosu izledim ve ben de aynı testleri yapmama rağmen benim aldığım değerlerle videolar arasında 6-7 derecelik fark var.

Sistemim boşta (Gigabyte'ın kontrol uygulamasında ve AMD'nin ekran kartı kontrol uygulamasında) 53.4 derece civarında çalışıyor ama Core Temp programında 46 derece gösteriyor.

Sistemim:
  • Anakart: Gigabyte A620M h
  • İşlemci: Ryzen 5 7500F.
  • Ekran kartı: 7800XT.
  • Kasa: DeepCool CC560 V2.
  • Güç kaynağı: PF750 750W 80Plus mid-Tower 4xrainbow.
Maksimum sıcaklık olarak 70 derece alıyorum sistemde.

Bu uygulamada doğru değerleri alabilirsiniz buradan da dener misiniz?

Bu uygulamada doğru değerleri alabilirsiniz buradan da dener misiniz?

Şu anda çalışıyorum. Akşam deneyeceğim. Herhangi bir tavsiyeniz falan varsa lütfen belirtir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu anda çalışıyorum akşam deneyeceğim herhangi bir tavsiyeniz falan varsa lütfen belirtir misiniz?

Eğer soğutucu buysa sıcaklıklar aşağı yukarı normal denebilir. Bu soğutucunun bir üst modeli tam yükte 62 derece oluyor. Bunun için 66-67 normalidir. 70 olma nedeni de her sistemin hava akışı ortam sıcaklığı birlikte olmadığı için bir hata olduğunu sanmıyorum.

Çözüm

Evet sistemim Cinebench R23 olsun oyun falan olsun sabit 70 derecede çalışıyor. Bu sistemi hazır olarak aldım kasam mid Tower, 27 inç monitörümden daha büyük bundan dolayı olabilir mi?

Evet sistemim Cinebench R23 olsun oyun falan olsun sabit 70 derecede çalışıyor. Bu sistemi hazır olarak aldım kasam mid Tower 27 inç monitörümden daha büyük bundan dolayı olabilir mi?

Bilemiyorum ama 70 normal bir şey değişmenize veya eklemenize gerek yok sistem asla %100 yüke ulaşmaz zaten.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı