R5 7500F sisteme RX 7800 XT almak mantıklı mı?

netherbu

Femtopat
Daha fazla  
DDR5 sistemim var ve şu bileşenlere sahibim:

• Ekran kartı: RTX 4060 Ti 8 GB
  • İşlemci: Ryzen 5 7500F
  • RAM: 16 GB CL40-5200MHz
  • SSD: 1TB M.2
  • Anakart: Gigabyte B650M H2S
  • PSU: FSP 650W
  • Monitör: 2K 180Hz

Şimdi ekran kartımı 16 GB VRAM'li bir modelle değiştirmek istiyorum. RX 7800 XT düşünüyorum.

Sorum şu:
Bu ekran kartını alırsam mevcut sistemime uyar mı? Güç kaynağım ve diğer bileşenler ile sorunsuz çalışır mı?

Hocam 650W PSU'ya emanet edilebilecek bir ekran kartı olduğunu düşünmüyorum. AMD kendi sitesinde 700W minimum olarak değer biçmiş karta. Ha kullanır mısınız kullanırsınız 650W ile fakat aşırı yüke soktuğunuzda işler değişecektir.

Sisteme uyar PSU hangi model? Verimliliği iyiyse sıkıntı olmaz.

NVIDIA 5000 serisi fiyatı inince bakabilirsiniz mfgt yani geleceğin teknolojisi var adamlarda(FPS 7 8X yapıyor bazı oyunlarda 10x)
Kesinlikle NVIDIA almalısınız.
Not: Hem AMD hem de NVIDIA kullandım.

Sisteme uyar PSU hangi model? Verimliliği iyiyse sıkıntı olmaz.
VENTO VG22A 650W Tempered Glass USB 3.0 Mesh
Rainbow ATX Mid Tower Kasa + FSP 650W PSU
Kasa ve güç kaynağı böyle 8gb vram yetersiz olduğu için 7800xt veya 5070ti aralıklarında 16gb vram lı bir ekran kartı alacağın güç kaynağı kaç w olmalı önerir misin ve diğer sistem bileşenleri bu kartlar ile uyar demi?

5070 Ti takacaksanız minimum 750W kullanmalısınız. Elinizdeki 650W model pek verimli çalışan bir model olmadığı için 5070 Ti takarsanız sistem pek çok kez yük altında kendini kapatacaktır.

Tam bilgilerini bulamadım ama içinde giriş seviye olanlardan bulunuyor sanırım 12v kanalından 550 watt verdiğini düşünürsek bence RX 7800 XT için işinizi görür. Ama tam yükte bir ihtimalle sıkıntı yapabilir denemeden göremezsin diyebilirim.

Hocam 7800XT undervolt yapmazsanız yük altında 280-300W çekiyor.
Ben undervolt ile kullanıyorum 230W çekiyor full yükte. Daha önce Ryzen 5 5600X işlemcim vardı inanılmaz darboğaz yaptı sonra zaten sistemi değiştim.

Power konusunda ben biraz titizim ucu ucuna yeten power kullanmayın bence.
Bütçeniz varsa iyi bir şey alın. 800W 1000W kaliteli PSU alın 10sene kafanız rahat olur.
Ben 1200W aldım 10 yıl garantili fan açsın istemediğim için çok yüksek W aldım, muhtemelen sistemim yarısını kullanıyor ama kafam rahat.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…