R5 7500F sistemin CPU-Z değerleri normal mi?

Favoriiiiiii

Decapat
Daha fazla  

Dosya Ekleri

• 1.png
    241,4 KB · Görüntüleme: 84
  • 2.png
    191,9 KB · Görüntüleme: 62
  • 3.png
    171,4 KB · Görüntüleme: 57
  • 4.png
    210,3 KB · Görüntüleme: 58
  • 5.png
    183,9 KB · Görüntüleme: 68
BIOS üzerinden Memory Content Restore (MCR) ve Power Down Enable modlarını açın, anakartınızda debug ışıkları mevcut ise, bu bekleme anında sarı (genelde) DRAM ışığı yanıyor ise o süre boyunca memory training yapıyordur.

Bu ayarlar açık olmasına rağmen geç açılıyor ise işlemciniz 6400 hızında stabil olmayabilir, hızı 6200 veya 6000'e çekmeyi deneyin.

Normal değil, bellek kontrolcün ve bellek frekansın senkronize çalışmıyor. BIOS'tan UCLK=MCLK yapman gerekiyor ayrıca vSOC voltajına da 1.3 ver 6400 kullanacaksan. Ama Taloji'nin dediği gibi bu ayarlardan sonra da test etmen lazım.

Hocam AM5 platformunda XMP açık olduğu zaman sistem açılış süresi 1-2 dk.'ya çıkıyor. Ben sistemi ilk topladığımda 1-2 dakika içerisinde açılıyordu BIOS'tan bu ayarı kapatınca 20-30sn'lere kadar düştü.

Uclk=memclk yaptım

Benim dediğim olay her zaman olmuyor. Bu sabah oldu mesela 2-3 defa daha denedim olmadı. Geçenlerde her açtığımda oluyordu.

Dediğiniz gibi yaptım. Sorun her zaman olmuyor ara sıra yapıyor. Yaptığı zaman anakartın üzerindeki ışığa bakarım. Sarı yanıyorsa sorun yok demek mi oluyor sizin dediğinize göre?

Dosya Ekleri

• 17405737118661956021127644143485.jpg
    69,1 KB · Görüntüleme: 41
Memory content restore açıkken genelde anakarta bağlı, belirli bir açılma veya geçen süreden sonra tam training yapar, benim kart 1-2 haftada bir tam training yapıyor ve yaklaşık 240sn civarı sürüyor (robust training açık), normal olarak BIOS süreleri 15 saniye civarlarında.

Bu bekleme süresinde monitör klavye ve mouse çalışıyor mu. Yani enerji geliyor mu. Benim sorunumdan aslında çoğu kişide var ve genel olarak ram'lerde sorun olabilir diye cevap almışlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…