R5 7500F ve 4070 Super sistemde DRAM ve CPU ışığı yanıyor ekstra olarak güç bela açılıyor

TheVibe

Megapat
Yer
Boston, Massachusetts
Daha fazla  
Meslek
Walter Bishop'un Yanında Laboratuvar Asistanı
Dostlar Ryzen 5 7500F, RTX 4070 Super, 2x16 olacak şekilde 32 GB 5600MHz DDR5 RAM, MSI PRO-B650M-B anakart ve 1TB M.2 SSD var. Sistemi açıyorum, CPU ve DRAM ışığı yanıyor, sistem yaklaşık 1-2 dakika sonra açılıyor. USB'den boot ettirip Windows kurana kadar canım çıktı. Sabahtan Windows 11 kurmakla uğraşıyorum daha yeni Microsoft hesabının girildiği ekrana geldim. GameGaraj'dan aldım ve gece olduğu için arayamıyorum da. Sorunu nasıl çözebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS güncellemesini yapmanız sorunu çözebilir. B650M DS3H anakartımda ilk zamanlarda bu sıkıntıları yaşıyordum BIOS güncellemesinden sonra sorunum çözülmüştü.
Güncelleme esnasında kapanır falan sorun olmasın? Bildiğim kadarıyla yarıda kesilince sıkıntı oluyordu.

evet bilgisiyar açılmaz
Hocam sağsalim bios update yaptım ve sanırım düzeldi. Updateden sonra pc kapandı ve açıldı. Windowsu görmem 10 saniyemi falan aldı. Biraz daha test yapıp sorunun devam edip etmediğine bakacağım.

BIOS güncellemesini yapmanız sorunu çözebilir. B650M DS3H anakartımda ilk zamanlarda bu sıkıntıları yaşıyordum BIOS güncellemesinden sonra sorunum çözülmüştü.
Bios güncelledim windows şifre ekranındayken 1 dk içinde görüntü gitti. Kasa çalışıyor herhangi bir hata ışığı yanmıyor ama sistem yok.

Hocam sağsalim bios update yaptım ve sanırım düzeldi. Updateden sonra pc kapandı ve açıldı. Windowsu görmem 10 saniyemi falan aldı. Biraz daha test yapıp sorunun devam edip etmediğine bakacağım.
Düzgün BIOS ayarları ile çok daha iyi sonuçlar elde edersiniz sıkıntı olmaz. İlk aldığımdaki BIOS beni gerçekten lanet ettirip iade oluşturtacaktı.

Düzgün BIOS ayarları ile çok daha iyi sonuçlar elde edersiniz sıkıntı olmaz. İlk aldığımdaki BIOS beni gerçekten lanet ettirip iade oluşturtacaktı.
Hocam sanırım sadece şanslıydım çünkü sorunum hala devam ediyor. Sadece bu sefer 1-2dk yerine 20-30 saniye sürüyor ve sistem az önce birden gitti. Çözmeye çalışacağım.

Sistemin çok geç açılması hakkında bir fikrim yok ancak RAM problemi de MSI anakartlarda cpu ışığı yakabiliyor. Sadece bir adet bellek takarak deneyebilir misin acaba? Anakartın önerilen DIMM slotuna takmayı unutma.

Hocam çok teşekkür ederim ama bir anda çözüldü sorun. Umarım böyle devam eder. Yardımcı olmaya çalışan herkese çok teşekkür ederim. Bir iki gün gözlem test falan yapacağım yine sorun olursa yazarım.

Ram frekansını default'a çek. 4800 falan olması lazımdı sanırsam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…