Talha Çelik 19
Centipat
Daha fazla
aslında sistem güzel ben bir eksik göremedim ama böyle pahalıya alma ihtimalin var ürünlerin bazılarını indirimde yakalamadığın sürece yazın alacağın zaman gelen hazır sistemlere yada bazı youtube kanallarındaki hazır sistemler yayınlandığı zaman göz atabilirsin (pc hocası, donanım arşivi vs)Merhaba bilgili abilerim, ablalarım, kardeşlerim.
Yazın bir sistem toplamak istiyorum bu sistemde eksik gördüğünüz ya da gereksiz bulduğunuz şeyleri yazarsanız çok sevinirim bu PC için çok çalışacağım çünkü yanlış bir şey yapmak istemem.
Not: Daha çok FPS oyunları oynuyorum.
ASUS TUF 4060 Ti 16 GB.
AMD Ryzen 5 7500F.
ASUS B650.
MSI 650W.
Kingston Beast DDR5 16+16 6400MHz.
Kingston NV3s 1TB NV3.
Ekran kartı ve anakart markası da MSI, yanlış yazdım.
Merhaba bilgili abilerim, ablalarım, kardeşlerim.
Yazın bir sistem toplamak istiyorum bu sistemde eksik gördüğünüz ya da gereksiz bulduğunuz şeyleri yazarsanız çok sevinirim bu PC için çok çalışacağım çünkü yanlış bir şey yapmak istemem.
ASUS TUF 4060 Ti 16 GB.
AMD Ryzen 5 7500F.
ASUS B650.
MSI 650W.
Kingston NV3s 1TB NV3.
Aynı konuyu yazın açman daha doğru olur öncelikle.
F/P değil MSI'ın hiçbir 4060 Ti'ı, yaza kadar da fiyatlarının çok değişeceğini sanmıyorum. NV3'ün kaliteli bir SSD olduğu da söylenemez, orada da değişiklik yapmalısın. Güç kaynağının, anakartın modellerini de belirtmelisin ayrıca.
CL30RAM'lerin CL gecikme değeri nedir? AM5 tarafında özellikle Ryzen 7000 serisinde EXPO ile alakalı bir takım sorunlar var, 6000 MHz üstü RAM'ler çok da sağlıklı olmuyor diye biliyorum. Yani daha fiyat performans bir RAM bakılabilir.
40-50kBütçe ne sistem için tam olarak. Ayrıca 4060Tİ 16GB kesinlikle alınmaz.
4060 Ti 16 GB saçma derecede pahalı, 8 GB olanını alabilirsin veya yaza kadar 5000 serisini bekleyebilirsin. Onun dışında SSD'yi DRAM'li bir model seç, 990 Pro, KC3000 gibi.
Sonradan bir fikir değişikliği yaşamamak için önceden açtım sizde haklısınız malum piyasa sürekli değişiyor.Bu arada yazın alacaksan bu konuyu yazın elinde sistem için bir bütçen olunca aç o zamana fiyatlar değişeceği için şimdiden öneri yapmamız saçma olur.
Merhaba bilgili abilerim, ablalarım, kardeşlerim.
ASUS TUF 4060 Ti 16 GB.
AMD Ryzen 5 7500F.
ASUS B650.
MSI 650W.
Kingston NV3s 1TB NV3.
B650-S
A650 GF Gold
CL30
40-50k
Kas gücü olarak pek de bir farkı yokmuş sanırsam DLSS 3 bana yeter diye düşünüyorum
SSD'yi dediğiniz modellere bakacağım
Sonradan bir fikir değişikliği yaşamamak için önceden açtım sizde haklısınız malum piyasa sürekli değişiyor.
Ha bir de 4070 neden tercih etmedin derseniz 2K monitör masrafına girmek istemiyorum
2K monitör alsanda FPS oyunları oynuyorsun 2K'yı kullanır mısın tartışılır.
Öncelikle bu diyeceğim şu anki fiyatlar için malum enflasyon sağ olsun fiyatlar günden güne artıyor ama şu an için konuşacak olursak tavsiyem 40-50K bütçen varsa 28K-30K arası kasaya hadi daha kaliteli parçalar toplayacağım diyeceksen kasaya Max 35K falan harca kalanını ise 200-280Hz arası bir Hz değerinde IPS panel monitör alman olacaktır FPS oyunları oynasanda görüntünün daha iyi olması açısından tavsiyem bu yönde, bana göre 280 Hz sonrası fanteziye kaçıyor.