R5 7500F ve RTX 4060 Ti sistem için anakart öneirsi

taner yurttas

Centipat
Daha fazla  
Merhaba,
Toplamakta olduğum oyun bilgisayarı için bazı bileşenleri netleştirdim:

İşlemci: Ryzen 5 7500F.

Ekran kartı: RTX 4060 Ti.

Amacım, uzun vadede işlemci veya ekran kartını yükseltebilme imkânı sunacak, stabilite açısından güçlü ve ısınma problemleri yaratmayacak bir anakart seçmek.

Bütçe:
SSD hariç, kasa ve tüm donanımlar (işlemci soğutucu dâhil) için toplam bütçem 30.000 TL civarında. Zorlamam gerekirse bu bütçe 35.000 TL'ye çıkabilir. Eğer RTX 4060 Ti'yi ikinci el olarak bulabilirsem, bütçemi biraz daha esnek kullanabilirim; aksi durumda sıfır almayı planlıyorum.

Anakart konusunda tavsiyelerinizi ve önerilerinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim.

Şimdiden teşekkürler!

Hazır sistem neden almıyorsun?

Açıkçası hazır sistemleri inceledim. Ancak bu sistemlerde genelde ekran kartları bilmediğim marka ekran kartları oluyor ve bu ekran kartlarının MSI, gbyte, ASUS, Zotac gibi ekran kartlarının stabilite ve soğutma performans dayanıklık gibi özelliklerine benzer mi emin olamıyorum.

Guncelleme: Anakart ile ilgili biraz arastirma yaptığımda, iki anakart chipset cikiyor.
1- A620.
2-B650
A620 anakart modelleri fiyati ortalama 3K'den basliyor.
B650 anakart modelleri ise 8K civari.
A620 modellerinde overclock yapilamiyor ve PCI 5.0 yokmus.
B650 modellerinde overclock var ve PCI 5.0 varmis.

Bu durumda aldigim islemciye ufak bir overclock yapmak gerekir mi ve ileride ekran kartini yukseltmek istedigimde PCI 5.0 olmamasi bir sorun yaratir mi?
Yani B650 almak daha dogru mu olur?
Bu konuda gorusleri iz nedir?

Son düzenleme:
Attığım sistemde Galax var ve Galax iyi marka, araştır istersen ayrıca oyun için alıyorsan 7800XT 4060 Ti'dan çok daha iyi. Sistemlerde ki tek sıkıntı 2x8 RAM olması ve slotları öldürmesi 2x16 olsa harika olurdu özlleştirme kısmından yapabiliyorsun ve SSD çok iyi sayılmaz gerçi o da sonradan eklenir.

Sorularına gelecek olursak alta linklediğim anakartı alabilirsin ve 5.0 olması iyi ama fark yaratacak bir şey değil, YouTube'da 2.0 3.0 4.0 kıyaslarına bakarak yüzde 1-2'lik farklar ya var ya yok oradan yola çıkarak bir çıkarım yapabilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı