R5 7500F ve RTX 4070 sistemde ekran kartı kullanımı aşırı düşük

Elein

Centipat
Daha fazla  
Ekran kartı: RTX 4070 işlemci: Ryzen 5 7500F.
Dying Light 2 ful ayarlarda oynuyorum işlemci kullanımı 40'larda ekran kartı kullanımı ise 60'larda geziyor ve hızlı sağ sol çevirince acayip drop yiyorum.
Helldivers da ekran kartı kullanımı ilk girdiğimde 96'larda oynamaya devam ettikten sonra 70 80'lerde oluyor.
Squad oynuyorum aynı şekil 50-60 git gel yapıyor.
Sorunun PSU'dan kaynaklandığını düşünüyorum PSU Gamepower GP-650.PC'yi aldığım zamanlar hiç dikkat etmedim leş gibi PSU olduğunu sonradan öğrendim.

Ayarlar yüksek performans da değil de kalitede olabilir. 3D ayarlarını özelleştirin, yüksek performans ayarları için forumda ve YouTube'da videolar var araştırıp ayarları yapın.

Adam 4070 kullanıyor sorun NVIDIA Denetim Masası ayarları değil.

Benim başıma geldiğinden ayarları yapınca düzeldiği için böyle bir sorun olabileceğini düşündüm. Bana laf sokup kesmek yerine arkadaşın sorununa çözüm önermeye devam etsen daha faydalı olur.

Benim başıma geldiğinden ayarları yapınca düzeldiği için böyle bir sorun olabileceğini düşündüm. Bana laf sokup kesmek yerine arkadaşın sorununa çözüm önermeye devam etsen daha faydalı olur.

Bu tarz bir durumla daha önce karşılaşmadığım için net bir çözüm öneremem ama adam GTX 1050 falan kullanmıyor RTX 4070 Kullanıyor bu durumun performans ayarlarıyla falan alakası yok yine denesin ama düzeleceğini sanmam.

1719222104006.png
Rust oynuyorum ultradan yükseğe çektim ayarları sonuç yine böyle...

Dostum, sisteminin tamamını yaz. İşlemci sıcaklığı ne durumda mesela? Frekansı ne durumda? Bunlar önemli. Aynı zamanda RAM'ler dual mi? RAM frekansı 5600 MHz'den aşağı olmamalı.

Dostum, sisteminin tamamını yaz. İşlemci sıcaklığı ne durumda mesela? Frekansı ne durumda? Bunlar önemli. Aynı zamanda RAM'ler dual mi? RAM frekansı 5600 MHz'den aşağı olmamalı.
Kusura bakmayın cevap gelmeyeceğini düşünüp siteye bakmıyordum.Sistemi alta yazıyorum.
AMD RYZEN 5 7500F 3.70GHZ 38MB AM5 MPK
Gamepower GP-650 650 watt psu(Sorunun bundan kaynaklı olduğunu düşünüyorum)
Team T-Force Vulcan Black 16GB(2x8GB) DR5 5600Mhz
Asrock B650M PG Lightning anakart
Asus Dual RTX 4070

Dostum, sisteminin tamamını yaz. İşlemci sıcaklığı ne durumda mesela? Frekansı ne durumda? Bunlar önemli. Aynı zamanda RAM'ler Dual mi? RAM frekansı 5600 MHz'den aşağı olmamalı.

İşlemci sıcaklığı genellikle fazla oluyor. Zaten kullandığım işlemciye ek soğutma lazım olduğunu söylemişlerdi fakat ısısı fark etmeksizin hiçbir oyunda ekran kartı kullanımı 98-97 görmedim. Max Last of Us Part 1 de 96 falan gördüm ama o değerlerde hızlıca 80-96 arasında gidip geliyordu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı