R5 7500F vs R7 7800x3D

Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba sistemim yükselteceğim. 4070 Super ekran kartım var. 2K 180 Hz monitör kullanıyorum. 2K odaklı üst seviye bir sisteme yükseltmek istiyorum.
1) işlemci olarak Ryzen 5 7500F ve 7800x3D arasında kaldım. Aralarında ciddi fiyat farkı var. Bu fiyata farkına değer mi? Ya da arada daha iyi modeller var mı önerebileceğiniz?
2) güzel bir anakart bakıyorum. Bütçem anakartda 15k ya kadar gidebilir. Benim için önemli olan iyi bir Wi-Fi teknolojisi, Bluetooth ve 3 ya da 4 tane M.2 SSD yuvası olması ve kasama sığması. Kasam data mid Tower XPG k diye geçiyor.

Şimdiden teşekkür ederim :)

Bu nasıl bir versus hocam :)

Elinizde ekran kartı olmasa, 4070s kadar bir bütçeniz olsa ve bu ikilemde kalmış olsanız 7600 alıp aradaki fiyat farkına da ekran kartını 4070ti-4080s gibi düşünün derdim. Elinizde hali hazırda yetecek bir bütçe varsa tabi ki 7800x3d alın.

Bütçe farkı evet dediğiniz gibi ciddi bir fiyat farkı. Tabii ki de fiyat farkına kat ve kat değer. Para konusunda sorun yoksa direk R7 7800x3D alın. Anakart olarak MSI markasının X670 Tomahawk anakartını alabilirsiniz. Şahsen bende Prime X570-P var ve gayet memnunum. X670 Tomahawk'ta 4 adet SSD yuvası var. Alacak olursanız iyi kullanımlar.

Arkadaşlar merhaba sistemim yükselteceğim. 4070 Super ekran kartım var. 2K 180 Hz monitör kullanıyorum. 2K odaklı üst seviye bir sisteme yükseltmek istiyorum.
1) işlemci olarak Ryzen 5 7500F ve 7800x3D arasında kaldım. Aralarında ciddi fiyat farkı var. Bu fiyata farkına değer mi? Ya da arada daha iyi modeller var mı önerebileceğiniz?
2) güzel bir anakart bakıyorum. Bütçem anakartda 15k ya kadar gidebilir. Benim için önemli olan iyi bir Wi-Fi teknolojisi, Bluetooth ve 3 ya da 4 tane M.2 SSD yuvası olması ve kasama sığması. Kasam data mid Tower XPG k diye geçiyor.

Anakart için şu modele bakabilirsin

1

1. 7800X3D dediğiniz işlemci şu an dünyanın en iyi ikinci oyun işlemcisi. Fiyat farkına değer mi varın siz karar verin.
2. Güzel bir X670E veya X870E alabilirsiniz. Çoğu 3-4 m.2 destekliyor zaten.

1

1. 7800X3D dediğiniz işlemci şu an dünyanın en iyi ikinci oyun işlemcisi. Fiyat farkına değer mi varın siz karar verin.
2. Güzel bir X670E veya X870E alabilirsiniz. Çoğu 3-4 m.2 destekliyor zaten.
Hocam voltaj vs ince ayar bilmeyenler 6000 mhz üstüne çıkmasın deniyor ama bu ayarları biz yapamazmıyız? O kadar zor mu

Hocam voltaj vs ince ayar bilmeyenler 6000 mhz üstüne çıkmasın deniyor ama bu ayarları biz yapamazmıyız? O kadar zor mu
Elle overclock yapacaksanız ve bilmiyorsanız ben de yardım alarak yapmanızı öneriyorum. Daha önce yapmadığınız için zorlanabilirsiniz. Onun dışında zaten AMD'de de RAM'ler için EXPO ayarı var. Otomatik olarak eğer RAM'lerde destekliyorsa 6000-6400 gibi bir değere çekiyor. Ayarlar ön tanımlı olduğu için sizin yapmanız gereken tek şey bir tık oluyor.

Hocam voltaj vs ince ayar bilmeyenler 6000 MHz üstüne çıkmasın deniyor ama bu ayarları biz yapamaz mıyız? O kadar zor mu?

MSI anakartlarda bunun için birkaç tane ayar var. High effeciency mode ve the latency Killer gibi. Voltaja ellemeyip sadece 6400MHz CL32 RAM'lerimin alt gecikmesini büyük oranda düşürdüm. Memtest86 stabil geçti. Tek tıkla yaptım hem de. MSI'ın gösterdiği profillerden birini seçip kaydedip çıktım. 🙂
IMG_2314.jpeg

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı