R5 7500F yerine işlemci önerisi

meoww

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba iyi sosyaller son 1 senedir kullandığım sistem görseldeki gibi profesyonel olarak Valorant oynuyorum ilk zamanlarda sorun olmasa da son 3-4 aydır oyun oynarken bir akıcılık kaybı yaşıyorum ve monitörümün desteklediği Hz ile oyunun akıcılığının alakasız olduğunu hissediyorum özellikle pracclarde vesaire skiller spamlandığı için bu bende oldukça fazla soruna yol açıyor. Şu anki işlemcimi Ryzen 5 7500F olarak güncellemeyi düşünüyorum ve bu sorunun ortadan kalkacağını düşünüyorum.

biraz araştırma sonrasında sanırsam anakartımın bu işlemciyi desteklemediğini öğrendim. Bu konuda önerebileceğiniz parçalar nelerdir? Anakart işlemci değiştirmem gerekiyorsa RAM. Ekran kartımı değiştirmeyi düşünmüyorum herhangi bir sorun olmadığı sürece oldukça memnunum kendisinden. Bu upgrade için önerilerinizi bekliyorum. İşlemci söylediğim olmak zorunda değil daha mantıklı bir opsiyon olursa onu da değerlendirebilirim. Aynı zamanda bu upgrade için yapmam gerekenleri öğrenmek istiyorum (bunu alırsan şunu almak zorundasın (sogutucu vs)). A520M-K anakart kullanıyorum şu anda.

Dosya Ekleri

• anakart.PNG
    18,3 KB · Görüntüleme: 82
  • cpu.PNG
    25,6 KB · Görüntüleme: 69
  • ek.PNG
    21,4 KB · Görüntüleme: 62
  • ram1.PNG
    21,4 KB · Görüntüleme: 61
Son düzenleyen: Moderatör:

Desteklemediğini bildiğimi söylemişim zaten, öneri istiyorum.

Eğer elimdeki işlemciyi, anakartı ve RAMleri satarım üzerine para koyarım derseniz 7500F+anakart+RAM alabilirsiniz. Eğer o kadar maliyete gerek yok ama oyunlarım da akıcı olsun derseniz 5700x3D şuanki anakartınıza uyacaktır (BIOS güncellemelisiniz). 5500 den sonra çok ciddi performans artışı görürsünüz Valorant gibi oyunlarda.

Fiyatlara baktığımda elimdekileri satıp F/P bir AM5 anakarta geçmek daha mantıklı geliyor hem yeni nesil hem de performans olarak daha iyi. Geleceğe dönük olacağını da düşünüyorum. Sizin görüşünüz nedir?

Eğer uzun vadeli düşünüyorsanız AM5 geçmek mantıklı fakat eğer ileride yükseltirken ekran kartı PSU vs. de yükseltmek gerekecekse şuan az masraf yapıp ileride hazır sistem alıp fiyat avantajlarından da faydalanılabilir.

İleride hazır sistem alacağımı düşünmüyorum. Önereceğiniz F/P RAM ve anakart varsa çok makbule geçer. Aynı zamanda Power Supply olarak kasanın kendi Power Supply'ini kullanıyorum. Bana herhangi bir sorun teşkil eder mi ?

anakartın pcı exp 3.0 destekliyor gpu kartın ise 4.0 kartının tam performansını alamayabilirsin monitörün kaç hertz rx 6650 xt kötü bir kart değil hatta 4060 a da denk sayılır önce msı after burnerden neyin yetip yetmediğini öğrenmen gerekiyor

şu şekilde düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…