R5 7500F'te sıcaklıkların 75 dereceye ulaşması normal mi?

Yer
Ankara
Daha fazla  
Merhaba, dün işlemcimi değiştirdim. Değiştirmişken soğutucuyu da değiştireyim dedim, Thermalright Assassin Spirit 120 V2 Plus taktım. Kullandığım macun Arctic MX-4'dü sahte olacağını düşünmüyorum, Hepsiburada kendisi satıyordu. İşlemcinin üzerine X şeklinde sıktım. Yüzeysel olarak test ettim, oyunlara girdim ve yarım saat bile oynamadan sıcaklık 72-75 arasına geliyordu bazen. Boşta iken 40-50 arası geziyor. Bu işlemcinin sıfır termal macun ve sıfır fan ile böyle çalışması normal mi? Eskiden 10400F ile Snowman T6 Ultra kullanıyordum ve onu takalı 3 yıl olmuşken bile 70'lere bazen geliyordu bu yüzden garip geldi bana.

Son düzenleyen: Moderatör:

Normal hocam 85 üstünde sıkıntı başlar.

10400F ile bu işlemciyi kıyaslamayın. Yeni nesil AMD işlemcilerin huyu bu,
yapıları gereği biraz daha ateşli çalışırlar
Bu işlemciler için 85-90 derece bile normal. Senin aldığın 75 derece, yük altındaki bir AMD işlemci için serin bile sayılır.

Normal, rahatsız ediyorsa fan eğrisini biraz daha agresifleştirebilirsiniz. Bende de 7600 var. Segotep Lumos G6 kule soğutucu ile genelde ekran kartı ağırlıklı oyunlarda 65 dereceye sabitleniyor ama iş işlemci isteyen oyunlara gelince biraz daha değişiyor, bazen 70 civarına çıkabiliyor. Ancak ben fan eğrisini agresif yaptığım için 75 derecede fan %100’de çalışıyor, bu yüzden 75’i geçmiyor.

AMD işlemcilerin genelde sıcak çalıştığını biliyordum da daha her şey yeni olunca bir garip gelmişti normalmiş demek ki. 80 üstüne çıkarsa bakarım çok yükselirse tekrar sıkarım termal macunu.

Benimki Cinebench R23'te 87 dereceye çıkıyor. Soğutucu olarak Peerless Assassin 120 SE kullanıyorum. Testlerde felan 75 dereceyi geçmiyorsa çok iyi bence.

Benimki Cinebench R23'te 87 dereceye çıkıyor. Soğutucu olarak Peerless Assassin 120 SE kullanıyorum. Testlerde felan 75 dereceyi geçmiyorsa çok iyi bence.
Test yapmadım henüz, OCCT açtım 10 dakika fakat hangi ayarı yapacağımı anlamadığım için güzel bir test oldu mu bilemedim. Cinebench testi yapabilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…