R5 7600 için anakart tavsiyesi

Bütçe
4.000TL - 5000TL

osqanli

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart : MSI B650 Gaming Plus Wifi
İşlemci : AMD Ryzen 5 7600
EkranKartı : MSI RX570 Armor 8GB
Ram : PATRIOT Viper Elite 16GB DDR5
Kasa: XIGMATEK Diamond 600w 80+
Meslek
Stajyer
RAM
Crucial Ballistix 8 GB 3200MHz (2x8)
İşlemci
AMD Ryzen 5 2600
Merhaba hocalarım arkadaşlarım.

Sistemimi yükseltmeye karar verdiğim bu yolda, AM4 sistem Ryzen 5 5600 almaya karar verip, sonradan AM5 sisteme geçilmesi tarafında gelen tavsiyeler üzerine Ryzen 5 7600 almaya karar verdim. Fakat buna uygun anakart seçmekte bayağı bir zorlandım. Birkaç anakart buldum onları aşağıya bırakıyorum. Sizce bunlardan birini mi almalıyım yoksa önerebileceğiniz bir anakart var mı?

Bu arada sistemin yükseltilmemiş halini de yazayım.

Anakart: MSI A320M-A Pro.
İşlemci: AMD Ryzen 5 2600.
Ekran kartı: MSI RX570 Armor 8 GB.
RAM: Crucial Ballistix 8 GB 3200MHz (2x8)
PSU: Xigmatek 600W 80+

Bulduğum anakartlar.

https://www.hepsiburada.com/asus-pr...ent=c&utm_term=k&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=1.42.1

https://www.hepsiburada.com/msi-mb-...ent=c&utm_term=k&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=1.79.4 (bu biraz bütçemi aşıyor)

ASRock A620M Pro RS WiFi 7200mhz(OC) RGB M.2 AM5 mATX DDR5 Anakart (buna overclock yapılıyor ise düşünülebilir)

Sizlerin fikri, bilgisi benim için çok değerli.
Tavsiyeleriniz bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam güzel kartmış fakat bütçeyi aşmam zor 7600 işlemciyi soğutmak da gerek bu yüzden kule tipi soğutucu da alacaksın haliyle cüzdan boşalıyor. Diğer iki attığım arasından hangisini önerirsiniz?

MSI olan.

Bir de AM5 geçişte 7600 yeterli olur mu? Bir de birkaç ay RX 570 ekran kartı 600W PSU ile kullanacağım.

ASUS olana nazaran ne gibi artısı var hocam?

Bir de AM5 geçişte 7600 yeterli olur mu? Bir de birkaç ay RX 570 ekran kartı 600W PSU ile kullanacağım.

ASUS olana nazaran ne gibi artısı var hocam?

VRM fazları daha iyi ve 4 RAM slotu var.

ASUS da yapay zeka ses iyileştirme gibi bir özellik var galiba aynısı MSI da geçerli mi?
Bir de ASRock direkt elendi sanırım onun da sebebini söyleyip beni aydınlatırsanız sevinirim hocam.

Peki bütçeyi 6000TL civarına çeksek kart öneriniz değişir mi yoksa pek bir fark etmez mi?

Yani gerek var mı bütçeyi yükseltmeye önerdiğiniz yeterli kalır mı?
Biraz ileriye dönük de olursa iyi olur.

Hocam bir bakar mısınız sizin yönergelerinize göre hareket edeceğim de.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…