R5 7600 overclock nasıl yapılır?

umvtdeniz

Hectopat
Daha fazla  
RAM
Kingston,CL36,5600MHz
Ekran kartı
RTX 4060Ti
Anakart
ASRock A620M-HDV/M.2
İşlemci
Ryzen 5 7600
Arkadaşlar selam. Daha önce hiç böyle bir şey yapmadım ama ihtiyacım var. 360Hz bir monitör aldım vs CS2 de FPS'im yetersiz kalıyor nasıl yapabilirim? Anakartım OC destekliyor.

Sistem özellikleri:

• ASRock A620M-HDV/M.2 6400MHz(OC) M.2 AM5 mATX DDR5 anakart.
  • AMD Ryzen 5 7600 3.80 GHz 6 çekirdek 38MB AM5 5nm işlemci.
  • Palit GeForce RTX 4060 Ti jetstream 16 GB GDDR6 128 bit DLSS 3 ekran kartı.
  • DeepCool LE500-marrs LED 240mm Intel(1700p/1851p)-AMD uyumlu sıvı soğutucu.
  • Kingston 16 GB(2x8) Beast RGB EXPO 5600MHz CL36 DDR5 RAM.
Çok uçuk bir yükseltme istemiyorum yapmak mantıklı olur mu? Anakartımı ileride yükseltmeyi düşünüyorum sıcaklık değerlerim şu an stok haliyle çok iyi önerebileceğiniz bir ayar ve nasıl yapacağıma dair bir bilgi var mı?

A serisi anakartlarda normal yöntemler ile overclock yapamazsınız, ki olsa bile yapmanızı önermem, VRM'lerde soğutucu bile yok.

Bu tür yeni nesil işlemciler genelde ihtiyaç olduğunda kendini otomatik olarak overclock yapar 3. parti uygulamalarda kullanılabilir fakat önermem. FPS genellikle ekran kartıyla ilgilidir.

Anakartınız B650M HDV M2 olsaydı PBO ve CO yapabilirdiniz.

A620 ile OC yapamazsınız. Zaten OC ile sandığınız kadar bir performans artışı olmaz.

BIOS kısmına baktığımda OC ayarları vs mevcut voltajlarla falan oynayabiliyorum BIOS üzerinden, hatta RAM'lerim 5600MHz ama ben 5800MHz yapıp kullanabiliyorum.

Anakartınız B650M HDV M2 olsaydı PBO ve CO yapabilirdiniz.
PBO ayarı vardı onu AUTO ya aldım.

BIOS kısmına baktığımda OC ayarları vs mevcut voltajlarla falan oynayabiliyorum BIOS üzerinden, hatta RAM'lerim 5600MHz ama ben 5800MHz yapıp kullanabiliyorum.
Tekrar ediyorum işlemci OC'u yapamazsınız. BIOS'un sunduğu imkanlar dahilinde hareket edebilirsiniz. RAM OC ayrı bir konu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…