R5 7600 RTX 4060 Ti sistem ilk açılışta 80 derece oluyor

mehmetufanerbass

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba bilgisayarım garantiden geldi ve sorunsuz çalışıyor. Ancak ilk açılışta GPU1 AMD Radeon Graphics 75-80 derece sıcaklıklara çıkıyor. 3-5 dakika ısınıyor ve sonra normale dönüyor. Yardımcı olabilecek var mı acaba?

Sistem özelliklerim;
Ekran kartı: Gigabyte RTX 4060 Ti 16 GB.
İşlemci: AMD Ryzen 7600.
Anakart: Gigabyte B650M S2H.
Soğutucu: Cooler Master Masterliquid ML240L V2 RGB 240mm.
RAM: Kingston 32 GB(2x16) Beast EXPO 5600MHz CL36 DDR5.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2025-10-14 at 22.38.27.jpeg
    WhatsApp Image 2025-10-14 at 22.38.27.jpeg
    117,2 KB · Görüntüleme: 14
Öncelikle BIOS'tan işlemcinin gpusunu devre dışı bırakabilirsin boşuna çalışmasın. 2. olarak da undervolt falan yaptınız mı işlemciye?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Öncelikle BIOS'tan işlemcinin gpusunu devre dışı bırakabilirsin boşuna çalışmasın. 2. olarak da undervolt falan yaptınız mı işlemciye?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

herhangi bir işlem yapmadım hocam ancak işlemciye de bakmak istedim ve dediğim gibi açılışta ilk 5 dakika ısınıp 84 dereceye kadar çıktı ve tekrar normale döndü acaba soğutucuyla alakalı olabilir mi

Herhangi bir işlem yapmadım hocam ancak işlemciye de bakmak istedim ve dediğim gibi açılışta ilk 5 dakika ısınıp 84 dereceye kadar çıktı ve tekrar normale döndü acaba soğutucuyla alakalı olabilir mi?

O işlemcinin 95 derecelerde çalışmasında bir problem yok zaten. Günlük kullanımda sıcaklıkları normalse takma kafana.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı