Merhaba, bilgisayarımı BIOS güncellerken yaşanan aksilikten dolayı anakartımı bozdum. Bu yüzden AM4 bir anakart almak hem maliyetli hem de gereksiz. Bu yüzden AM5 bir sistem topladım. Bütçem kısıtlı, öğrenciyim. O yüzden olabildiğince fiyat performans bir şey yaptım ama gözümden kaçan bir şey var mı? Değerli fikirlerinizi bekliyorum.
Merhaba, bilgisayarımı BIOS güncellerken yaşanan aksilikten dolayı anakartımı bozdum. Bu yüzden AM4 bir anakart almak hem maliyetli hem de gereksiz. Bu yüzden AM5 bir sistem topladım. Bütçem kısıtlı, öğrenciyim. O yüzden olabildiğince fiyat performans bir şey yaptım ama gözümden kaçan bir şey var mı? Değerli fikirlerinizi bekliyorum.
Hocam araştırmama göre RAM'lardaki stabilizasyon sorunu 1.50v için geçerli Patriot artık 1.35v yani stabil yoldan ilerlediği için tercih ettim ayrıca 2 m2 slotlu anakart alma sebebim elimde 500GB olanından var o yüzden 2 slot tercih ettim bir de attığınız M.2 hızıyla benim yazdığım M.2 SSD hızı farklı arada 3 kat fark var sistemi sipariş ettim, sağolun cevabınız için.
Bu arada Kasayı MSI 320R , SOĞUTUCUYU ARCTIC FREEZER 36 DUO BLACK ARGB, GÜÇ KAYNAĞINI HIGH POWER REVO 850W, İŞLEMCİ RYZEN 5 7500F, EKRAN KARTINIDA GIGABYTE EAGLE 5070 ile düzenleme yaptım.
Amacım kasanın olabildiğince uzun ömürlü olmasıdır parçalar daha uygun şekilde toplanabilirdi yani normalde 650w da yeter tek fanlı işlemci soğutucusuda yeter galax ekran kartıda yeter ama kasanın ana mentalitesi verimlilik ve uzun ömürlülük bu konuyu okuyan kişi sayısı bir elin parmağını geçmez ama alacaksanız fiyat performans değil fiyat-ömür-performans olarak bakın.