R5 7600 & RTX4070 Super sistem toplama değerlendirmesi

Widnees

Picopat
Daha fazla  
Son düzenleyen: Moderatör:
Kendime kasa toplamayı düşündüm. Hazır sistemlere göre daha ucuz bir fiyata geliyor. Sistemdeki parçaların linkleri aşağıda. Sizce böyle iyi mi yoksa değiştirmem gereken şeyler var mı? Sistemi 2K oyun oynayacak şekilde toplamaya çalışıyorum.

İşlemci Link - Ekran Kartı Link - Ram Link
Ssd Link - Anakart Link - Kasa Link
Sıvı Soğutucu Link

İşlemciyi 7500F ve soğutucuyu kule tipine çevirebilirsiniz. Arta kalan para ile RAM'lari 2*16 32 GB yapabilirsiniz.

Kasa yerine de bu iki kombinasyonu alabilirsiniz.

Bukadar pahalı bir sıvı soğutucuya gerek yok. Bende neredeyse senle aynı sistemi aldım.

İşlemcim 7500f bu soğutucu gayet yeterli oluyor en fazla gördüğüm sıcaklık 71°
70 dereceye girince işlemci GHz ini düşürmez mi ve ben 2k çözünürlükte oynicak şekilde sistem dizmeye çalışıyorum buda dereceyi daha yükseğe çıkartır o yüzden sıvı soğutma düşündüm

İşlemciyi 7500F ve soğutucuyu kule tipine çevirebilirsiniz. Arta kalan para ile RAM'lari 2*16 32 GB yapabilirsiniz.

Benim gösterdiğim kasada 600W PSU var ve daha ucuza geliyor bence 600W yeterlidir.

Bir arkadaşım işlemciyi eğer kutusuz alırsam yanında garanti verilmediğini söyledi bu doğru mudur?

Son düzenleme:
70 dereceye girince işlemci GHz'ini düşürmez mi ve ben 2K çözünürlükte oynayacak şekilde sistem dizmeye çalışıyorum bu da dereceyi daha yükseğe çıkartır o yüzden sıvı soğutma düşündüm.

Benim gösterdiğim kasada 600W PSU var ve daha ucuza geliyor bence 600W yeterlidir.

Bir arkadaşım işlemciyi eğer kutusuz alırsam yanında garanti verilmediğini söyledi bu doğru mudur?

Alakası yok işlemciyi tray almanız garantisini etkilemez.

PSU nında 600W olmasından ziyade daha bilindik ve kaliteli bir ürün almanız içindi kaldı ki arada 700-800 TL fark var bütün sisteme elektrik veren bir ürünün kaliteli olması bence en önemli konulardan biri tabii alacak olan sizsiniz.

70 derecede bu işlemciler rahat çalışıyor o sizin dediğiniz konu 80 85 üzerleri için geçerli. İyi bir kule tipi soğutucuda 7500F için ayet yeterli olacaktır.

Başka önerebileceğiniz kasa var mı formlarda fan RPM kontrolü yapılmadığı RGB kontrolü yapılmadığı ve kasanın çok küçük olduğu yazıyor.

Kule tipi bile 7500F e yeter ama ben yine de görüntü güzelliği ve performansı için sıvı soğutma alacağım.

Blueer hocam önermişse bir bildiği vardır. Kalitelidir o soğutucu ama sistemin için ortalama bir kule tipi soğutucu yeterli olacaktır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı