R5 7600 - RX 7800 XT sisteme uygun 2K monitör tavsiyesi

Bütçe
13000

5on3dokuz18

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 5600
ASUS Prime B450M-A II AMD B450
XFX Speedster SWFT 210 Radeon RX 6600
Kingston Fury Beast Black 16 GB 3600 MHz DDR4
Yeni aldığım kasanın linki burada, RAM ve anakart yükseltildi. bu sisteme uygun bir 2K monitör arıyorum. Forumda gezdiğimde MSI 27" Mag 275QF ve Lenovo Legion R27QE modellerinin çok fazla önerildiğini gördüm. Fiyat ve özellik olarak gayet mantıklı duruyorlar. Ancak arada CS, CoD Warzone, Battlefield gibi rekabetçi oyunlar oynadığım için 240Hz bir monitör işime yarar mı? diye düşünüyorum.

Bu yüzden biraz daha bütçe ekleyip 2K 240Hz bir monitör almak mantıklı mı, yoksa 180Hz yeterli mi? performans farkı hissedilir mi? Sizin önerilerinize açığım, bu konuda ne yapmalıyım? VIEWSONIC VX2758A-2K-PRO-3 1ms 240Hz modeli dikkatimi çekti ve buna benzer bir şey almak istiyorum. sizce bu monitör nasıl? alternatif olarak önerebileceğiniz 2K 240Hz monitörler var mı? 240Hz'e çıkmak mantıklı mı, yoksa 180Hz yeterli mi?

Öneri ve yorumlarınızı bekliyorum, teşekkürler!

Bütçenize göre en iyi monitörler şunlar.

240Hz istiyorsanız Samsung alın. Kendisi en iyi 240Hz VA monitör. Daha ucuza Philips'te alabilirsiniz.

Attığınız ViewSonic kontrast ve tepki süresi olarak kötü. Parlaklık olarak ortalama. Almanızı önermem. Lenovo iyi ama ölü piksel ve ışık sızması şikayetleri fazla. Bunlar dert değilse Philips'ten ucuz olduğu için alabilirsiniz.

ips 240hz 2k monitörler arasından hangisini önerirsiniz ?

Samsung en iyisi.
Ghosting sorunu olabiliyor diye VA panele önyargılıydım siz en iyisi dediğinizde biraz incelemelerine baktım VA sorununu çözmüşe benziyorlar Alınabilecek monitörler arasında şuanda 1 numaram.

Ghosting sorunu olabiliyor diye VA panele önyargılıydım siz en iyisi dediğinizde biraz incelemelerine baktım VA sorununu çözmüşe benziyorlar alınabilecek monitörler arasında şu anda 1 numaram.

Ghosting ve Black smearing var ama az. Önemli olan ne seviyede olduğu. En hızlı 240Hz VA panel bu. Renk ve parlaklık gibi konularda da başarılı. VA olmasından ötürü IPS'ten 3 kat fazla kontrast oranı var. Ayrıca 240Hz de 10 bit destekliyor. Quantum dot ve Tizen işletim sistemi bulundurması da cabası. VA'nın iyisini alırsan üzmez ama kötüsünü alırsan hayattan bezdirir. IPS kör alım için en mantıklı panel tiplerinden birisi. VA ise böyle değil, kötüsünü alırsan üzer.

Bu yüzden VA alma ghosting yapar lafını çok duymuşsunuzdur. VA panelin sadece Kontrast'ı iyi değil aynı zamanda IPS glow sorunu da yok. Siyah düzgünlüğü de genel olarak daha başarılı.

Bu modelde kronik değil ama tarama çizgisi sorunu çıkabiliyor. Ölü piksel gibi şans işi yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…