R5 7600 sistem alınır mı?

harunbas141

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Meslek
Software Developer
İyi sosyaller herkese.

İşlemci: Ryzen 5 7600.

Anakart: ASUS TUF Gaming B650M-E RGB M.2 mATX DDR5 AM5 anakart.
Ekran kartı: ASUS Radeon TUF RX 7900 XT 020G Gaming 20 GB GDDR6 320 bit 2450 MHz OC HDMI 3 X DP RGB ekran kartı.
RAM: Patriot 32 GB(2x16) Viper Venom EXPO 6000MHz CL30 DDR5 RAM.
SSD: Kingston KC3000
Sıvı soğutucu: Corsair H100 RGB sıvı CPU soğutucu - 240mm.
Kasa: Corsair iCUE 4000D.
PSU: Cooler Master 750W g Gold V2 80 Gold ATX 3.1 güç kaynağı.

Oluşturduğum sistem bu şekilde. Toplam fiyatı 61,000 TL.

Amacım 2K Gaming için Ultra ayarlarda yüksek FPS alabilmek. Bütçe olarak fiyat/performans ürün tavsiyesi verirseniz çok mutlu olurum. Fiyatı biraz daha aşağı çekebilirsek benim için çok iyi olur. Kendim araştırdığım kadarıyla parçalar uyumlu gibi ama yanılıyor olabilirim. Tecrübeli arkadaşlar da fikirlerini paylaşabilirse çok verimli olur.

Not: Yaptığım sistemdeki işlemcinin ekran kartını rahat bir şekilde besleye bildiğini biliyorum.

Son düzenleme:
Kalitesiz parça yok ileride CPU tarafını 9800x3D yaparsınız tamam fiyat konusunda bir şey diyemem.

Sıvı soğutma seçip RAM'İ 32'ye çıkattığınızda fiyat aynı oluyor
4070Ti Super
R5 7500F

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Burada 7500F daha önde
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Burada da Bazen RX bazen RTX önde ama benim tercihim Nvidia olurdu.

Şu an fark ettim, kendi oluşturduğum sistemde SSD yok

Şöyle sizin gösterdiğiniz sistem de kasa çok hoşuma gitmedi açıkçası ve gelen psu ne kadar kaliteli emin değilim.

Şu an fark ettim, kendi oluşturduğum sistemde SSD yok

Şöyle sizin gösterdiğiniz sistem de kasa çok hoşuma gitmedi açıkçası ve gelen psu ne kadar kaliteli emin değilim.
Sistem bende var biraz oynanmış haliyle. Kasa gayet güzel bu arada 4 fanlı. PSU da dandirik değil kaliteli bileşen.

Sistem bende var biraz oynanmış haliyle. Kasa gayet güzel bu arada 4 fanlı. PSU da dandirik değil kaliteli bileşen.
Peki siz sıvı soğutucu mu kullanıyorsunuz yoksa hava soğutma mı?

Sıvı. 7600X var bende. Çok ısınıyor sıvıyla hallediyorum. 7500F'in ısı değerleri hakkında bilgim yok. İsterseniz hava alabilirsiniz.

PSU markası FSP bu arada araştırabilirsiniz içiniz rahat etmediyse.

Dediğiniz gibi marka iyi bir marka. Türkiye içerisinde bilinirliği az gibi duruyor.

Ne düşündünüz hocam sistem hakkında? Buradaki kasa sizin seçtiğiniz kasadan da iyi hocam çünkü attığınız kasanın egzoz fanı yok. Buradakinde 3 tanesi önden çekiyor 1'i arkadan üflüyor. Sirkülasyon sağlanıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…