R5 7600 sistemde Minecraft Java takılıyor

İşletim sistemi
Windows 11

AhmetimenPower

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
16GB RAM - Asus Radeon 7800XT - AMD Ryzen 5 7600 - 1TB SSD - 200HZ 27" Monitör
Meslek
Öğrenci
RAM
16 GB
Ekran kartı
Asus DUAL Radeon RX7800 XT OC 16GB
İşlemci
Amd ryzen 5 7600
Merhaba. Benim yeni bir sistemim var. AMD Ryzen 5 7600 ve RX 7800 XT. Minecraft'ta V-Sync kapalıyken 500FPS falan alıyorum açıkkende 300 civarı. Ama açık veya kapalıyken fark etmez sürekli olarak FPS anlık olarak 0'a düşüyor 1-2 saniyeliğine yani takılma oluyor. Nasıl düzeltebilirim? Monitörüm 2K veya 4K değil 1080p olduğu için mi ki?

Son düzenleyen: Moderatör:
OptiFine ile girdim ama değişen tek şey takılmaların süresi oldu. Aynı yerlerde gezmeme rağmen yani yeni chunklara bile geçmememe rağmen hala 5-10 saniyede bir takılıyor anlık olarak. Şimdi dediğiniz idğer optimizasyon modlarını kuracağım 10 15 dakikaya yazarım.

Modrinth'e gir. Fabric kur. Mod listesinde en popüler performans modlarının hepsini kur. Fabricapı falan da kurmayı unutma. Dynamicfps, ferrite Core, Sodium hatırladıklarım.

Fabric apiyide modsa atacağım değil mi diğerleriyle beraber.

Son düzenleme:
OptiFine ile girdim ama değişen tek şey takılmaların süresi oldu. Aynı yerlerde gezmeme rağmen yani yeni chunklara bile geçmememe rağmen hala 5-10 saniyede bir takılıyor anlık olarak. Şimdi dediğiniz idğer optimizasyon modlarını kuracağım 10 15 dakikaya yazarım.

Fabric apiyide modsa atacağım değil mi diğerleriyle beraber.
Evet.

Oldu sağ olun. Fabric kurdum ve 6 tane optimizasyon modu kurdum sodyum, lityum, ferritecore, immeditalyfast, iris ve dynamici kurdum.

Süper. Mojang gibi paradan başka bir şeyi önemsemeyen bir firma oyunlarını optimize etmekle pek ilgilenmiyor maalesef. Mod yapımcıları sağ olsun düzgün oynayabiliyoruz.

Aynen vallahi Mojang bizide düşünse keşke. Tekrardan eyvallah.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı