R5 7600 sisteme sıvı soğutma şart mı?

Bar107

Kilopat
Daha fazla  
ELITE-6800 / AMD Ryzen 5 7600 / MSI Radeon RX 6800 Gaming Z Trio 16G V1 16GB / 16GB RAM / 500GB SSD Gaming Bilgisayar - Gaming.Gen.TR arkadaşlar sizce bu aldıgım sisteme sıvı soğutma şart mı yoksa üst düzey bir kule tipi soğutmada yeterli gelir mi? Gaming gen TR'yi aradım onlar sıvı sogutma öneriyorlar ama sıvı sogutmalar çok pahalı en ucuzu 2500-3000 arası sıvı soğutma kesin alınır mı? Alacaksam hangi sıvı soğutmayı önerirsiniz? 2500-3000 arası sıvı soğutmalar işlemcide iyi performans verir mi sistem 32 GB RAM olacak ve 2K monitör ile kullanılacak.

Son düzenleyen: Moderatör:

Aynı sistemi dün kullanmaya başladım. Cooler Master Hyper 212 soğutucu aldım direkt stock fanı çıkartıp onu taktım. Cinebench R23 testinde tüm çekirdekler yük altındayken 76derece oldu maksimum. Kısacası bence sıvı soğutmaya gerek yok.

Hyper 212 v2 sanırım? Vatan bilgidayardan mı aldınız?

Lakin bak dikkatinizi çekiyorum 2K monitöre veri işleyecek bir de ben 16 değil 32 RAM yaptım ve 5200 degil 5600 Hz frekansli benim RAM'ler emin misiniz?

Sıvı soğutma olmadan da olur bence. Önereceğim 2 kule tipi hava soğutma var. Bunlardan birini almanı öneririm. Noctua soğutucuları oldukça sessiz ve performanslıdır. 12A biraz daha pahalı ama daha iyi performansı vardır.
Noctua NH-U12S
Noctua NH-U12A

Kardeş linklerin içinden geç misin rica etsem tekrar link atar mısın?

Kule tipi de iş görür ama bence garantiye almak için 240’lık bir sıvı soğutucu satın alın.

Kule tipi de iş görür ama bence garantiye almak için 240'lık bir sıvı soğutucu satın alın.

Kardeş benim bekledigim emin olmak istedigim cevap şu herhangi 2500 3000 arası bir sıvı sogutma bu sistemin işini görür mü?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…