R5 7600 sıvı soğutma ile 80-82 derecelerde olması normal mi?

tibetistan

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, başlıkta belirttiğim gibi Ryzen 5 7600 işlemcim boşta 50 derecelerde, oyunda 80 derecelere çıkıyor. Cooler Master Masterliquid ML240L V2 takılı. kasa: Rampage Voyager Mid Tower.
Sizce normal mi?
Anakartım da (ASUS Prime B650M-A Wi-Fi II) pump girişi yok, kabloları CPU fan ve CPU OPT'ye bağladım.

MasterLiquid sıvı soğutmalar sorun çıkma oranı yüksek modeller. 7600'ü ortalama bir kule tipi soğutucuyla bile bu seviyelerde tutabilirsiniz.

Ryzen 5 7600x kullanıyorum. ECO mod açık değil. Hava soğutma kullanıyorum. Oyunlarda 65-70 derece civarlarında takılıyor. Yaşadığım yer ortalama 30-32 derece bu günlerde. O yüzden pek normal gelmedi sizin 80 derece olması.

i5 13400F işlemci ile ID-Cooling SE 224 XTS Mini Black model kule tipi soğutma kullanıyorum boşta 33 derecelerde %100 yük altında ise maksimum 60 derecelere çıktığını gördüm, oyunlarda ise 53 derecelerde dolaşıyor. Kısaca bir sıvı soğutma ile bu kadar yüksek derecelere çıkmanız normal değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…