R5 7600 temelli sistem toplamak

925618

Femtopat
Selam arkadaşlar, şöyle bir sistem topluyorum önerilerinize ihtiyacım var;

Lenovo Legion R27QE.

AMD Ryzen 5 7600.
Patriot Viper Venom 32 GB (2x16) 6000 MHz CL30.
ASUS Prime B650M-K
KC3000 SSD ( SSD elimde vardı)

Aerocool P500C - bu kasayı almayı düşünüyorum ama bu kasanın iki versiyonu var PSU'lu ve PSU'suz.
PSU'lu versiyonunda en düşük 850W'lık High Power Performance ATX 3.1 850W 80+ Gold PCI-e 5.1 ATX - var. Bu iyi midir? Fazla mı gelir?
Yoksa PSU'suz versiyonu alıp başka PSU mu almalıyım?
Kasa 3500 TL.
PSU dahil kasa 6600 TL.
PSU 4000 TL.

Bir de bu kasaya soğutucu ve en azından güncel oyunları orta-üst düzeyde oynayabileceğim ekran kartı önerilerinizi bekliyorum. Ufak tefek video düzenleme Photoshop ihtiyacım olabilir. Oyun olarak genelde FPS oyunları oynuyorum.

Başka almam gereken bir şey var mı?

Net bir bütçem yok ama mümkün olduğunca düşük fiyata almaya çalışıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam arkadaşlar, şöyle bir sistem topluyorum önerilerinize ihtiyacım var;

Lenovo Legion R27QE.

AMD Ryzen 5 7600.
Patriot Viper Venom 32 GB (2x16) 6000 MHz CL30.
ASUS Prime B650M-K
KC3000 SSD ( SSD elimde vardı)

Aerocool P500C - bu kasayı almayı düşünüyorum ama bu kasanın iki versiyonu var PSU'lu ve PSU'suz.
PSU'lu versiyonunda en düşük 850W'lık High Power Performance ATX 3.1 850W 80+ Gold PCI-e 5.1 ATX - var. Bu iyi midir? Fazla mı gelir?
Yoksa PSU'suz versiyonu alıp başka PSU mu almalıyım?
Kasa 3500 TL.
PSU dahil kasa 6600 TL.
PSU 4000 TL.

Bir de bu kasaya soğutucu ve en azından güncel oyunları orta-üst düzeyde oynayabileceğim ekran kartı önerilerinizi bekliyorum. Ufak tefek video düzenleme Photoshop ihtiyacım olabilir. Oyun olarak genelde FPS oyunları oynuyorum.

Başka almam gereken bir şey var mı?

Net bir bütçem yok ama mümkün olduğunca düşük fiyata almaya çalışıyorum.

Genellikle FPS oyunları oynuyorsan NVIDIA tarafında 5070 en mantıklısı olacaktır. Tabii bütçe çıkarsa 5070 Ti çok daha uzun ömürlü bir kart olacaktır. Daha düşük bütçede ise 5060 Ti veya 9060XT önerebilirim ama tek tek alacağınız için 5060 Ti pek F/P değil. 5060 Ti hazır sistemlerde uygun olabiliyor.

Tavsiyem 9060XT veya 5070 olur. 9060XT 5 Haziran'da çıkacak lansmana özel güzel fiyatlar yakalayabilirsiniz. 9060XT ile 5070 arasında %28'lik performans farkı var ve fiyat farkı ise tahminimce 10k olacak.

Son düzenleme:
Şu an o kadar bütçe ayıramayacağım 10-15 k arası bir ekran kartı almayı düşünüyorum belki 20 bine kadar çıkabilirim 2.el de düşünebilirim. Bir de ekran kartını hemen almayı düşünmüyorum yeni kartlar çıkınca eskileri belki indirime girer biraz indirim kovalayacağım. Eski kartlardan önerin olur mu? Gönülde 7800xt yatıyor ama o da biraz zorluyor bütçemi.

Şu an o kadar bütçe ayıramayacağım 10-15 k arası bir ekran kartı almayı düşünüyorum belki 20 bine kadar çıkabilirim 2.el de düşünebilirim. Bir de ekran kartını hemen almayı düşünmüyorum yeni kartlar çıkınca eskileri belki indirime girer biraz indirim kovalayacağım. Eski kartlardan önerin olur mu? Gönülde 7800XT yatıyor ama o da biraz zorluyor bütçemi.

7000 ve önceki serileri tavsiye etmem. Tensor çekirdekleri bulunmadığından dolayı Ray Tracing, FSR ve Frame Gen konularında oldukça başarısız kalıyor. FSR ve Frame Gen belki önemli olmayabilir ama artık yeni çıkan oyunlar zorunlu Ray Tracing global illumination kullanıyor bu durumda Ray Tracing performansı önemli oluyor. O yüzden 5 Haziran'da lansmana özel uygun fiyatlı bulursanız rahatlıkla alabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı