R5 7600 ve Cooler Master ML240L ısı değerleri normal mi?

Swingy

Megapat
Daha fazla  
RAM
GSKILL 32GB (2x16GB) TRIDENT Z5 SİYAH DDR5 6400MHz CL32 1.4V RGB Dual Kit
Ekran kartı
MSI GeForce RTX 4070 Ti VENTUS 3X E 12G OC 12GB GD
Anakart
ASUS PRIME B650M-K AMD B650 Soket AM5 DDR5 6400MHz
İşlemci
AMD Ryzen™5 7600 Soket AM5 3.8GHz 32MB 65W 5nm
Merhaba Technopat Sosyal ailesi. Birkaç gün önce bir sistem topladım. R5 7600 ve 4070 Ti var sistemde 7000 serisinin ısınma sorunu olduğunu bildiğimden Cooler Master ML240L sıvı soğutucu da ekledim sisteme. Şöyle bir sorum var. Daha Windows'u temiz kurulum yapıp hemen MSI Afterburner indirdim. Daha hiçbir program vs. yokken CPU boşta 45-55 arası seyrediyor. Sizce normal mi? Sıvı soğutma varken boşta bence çok daha düşük sıcaklıklara ulaşması gerekir. Ancak şöyle bir durum var ki RDR2'de Full ayarlarda oynarken ise 65-70leri geçmiyor. Ne dersiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kullandığın termal macunun markası nedir? 45-55 değerler kötü değil ama iyide değil açıkçası. Bende sıvı soğutma kullanıyorum, boşta 35-40 derecelerde geziyor.

Hocam biosdan yada sıvı sogutucunun uygulamasindan pompa ve fanlarin hangi sıcaklıkta yüzde kaç çalışacağını ayarlayabilirsin ben asus soğutucu kullanıyorum boşta 30 yükte 49 55 derece ama 240m için sıcaklıklar yükte iyi boşta biraz fazla en azından 40 larda takılması lazım gibi

Kullandığın termal macunun markası nedir? 45-55 değerler kötü değil ama iyide değil açıkçası. Bende sıvı soğutma kullanıyorum, boşta 35-40 derecelerde geziyor.
Sıvı soğutma paketinden çıkan CoolerMaster Master Gel termal macununu kullandım.
Soğutucu fanlarının devri kaç? Sistem yük altında değilken çok yavaş dönüyor olabilir.
Bende de Asus anakart var Asus Armoury Crate uygulamasını kullanıyorum. Otomatik Ayarlama ile ayarladım. Chasis Fan'da sıvı soğutucunun fanları takılı CPU Fan'da ise pompa takılı. Pompayı otomatik 100%'de çalıştırıyor. Fanları ise gördüğünüz gibi...

Hocam sistemlerimiz aynı. Bendeki sıvı soğutucu (eve gidince markasına bakarım) ile 35-40 derece oluyordu boştayken. En düşük 29° derece gördüm. Ancak RDR2'de değerlerimiz hemen hemen aynı.

Yükteki sıcaklık güzel ama boştaki sıcaklığın biraz fazla gibi. Ben de MasterGel maker ve peerless assasin 120 SE ile boşta 43 derece görüyorum

Sıkıntı yapma bende de 7600x var 360 lık sıvı soğutma ile, boşta 45-50 derece rdr2 cyberpank 65-70 derece, gow 70-75 derece, resident evil2 remake 65 derecede oynuyorum. Bir tek Assasins Creed Odyses 75-80 derece arası oynatıyor enteresan şekilde

Bilgisayar açıldıktan sonra rpm değeri yanlış görmüyorsam eğer 1029 rpm. Bu değeri 1500+ rpm yapar mısın? Birde o şekildeyken değerleri görelim. Bunların yanı sıra sıvı soğutmanın görselini atabilir misin? Radyatör ve boruların nasıl durduğunu görmek istiyorum.

Yani evet önemli olan boşta 50 derecenin üstüne çıkmaması. Onun dışında arkadaşın aldığı değerleri alıyorsan gayet ideal değerler.

Hocam aldığın pompa büyük ihtimalle pwm değil yani devir aralığını ayarlayamiyorsun bu neden pompa yüzde 100de çalışıyor bu normal

Odyysey çok islemciyi yoran bi oyun 7800x3d ve 360mm asus lc ii 360 ile maksimum 60 dereceyi gördüm o oyunda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…