R5 7600 ve RTX 5070 Ti sistem nasıldır?

Hocam benim RAM’lerdeki sorun nedir acaba? İleride işlemci olarak Ryzen 7 7800X3D düşünüyordum, hangisi daha iyidir?

Hocam benim RAM'lerdeki sorun nedir acaba? İleride işlemci olarak Ryzen 7 7800x3D düşünüyordum, hangisi daha iyidir?

RAM kısmında sorun yok. Sadece daha iyileri olduğu için söylüyorlar. CL30 vb. onu rahatladığınız zaman alırsınız, acil bir şey değil. 9070XT tercih etmenizi şidddddetle tavsiye ediyorum. 5070 Ti gereksiz pahalı. 7500F bile 2K'da besliyor 9070XT'yi problem olmaz. Bütçe çıkarsa X3D alırsınız. Her şeyden önce PSU şart.

Ben size 1 haftadır mouse ve klavye öneriyorum onları aldınız mı bari?

Hocam, alamadım ya. Parayı daha mantıklı kullanarak ekran kartı almaya karar verdim. 9070 XT’de yazılım problemleri varmış galiba. Aslında alacaktım, kararlıydım ama araştırınca milletin kartı erimiş falan bir şeyler olmuş. Onları görünce vazgeçtim. Bildiğim markadan devam edeyim dedim. Bilemiyorum hocam, siz ne diyorsunuz?

En mantıklısını yapmışsınız hocam. 9070 problemlerinin çok önemli olduğunu düşünmüyorum. 1000 kişi kullanıyorsa 5 kişide falan vardır herhalde. Öyle bir durum olsa AMD geri çağırırdı kartları. Erise bile garantisi var zaten kartların. Kaliteli bir PSU ile sorun olacağını düşünmüyorum. Kart zaten 5070 Ti ile yarışıyor ama fiyat olarak 5070 seviyesinde. Alacak olursanız nebi akgün'ün 9070 XT için olan undervolt rehberini izleyin. Hiç değilse kartın ısınmasını ve fazla güç tüketimini engellemiş olursunuz. Yazılım problemi olarak daha sorun yaşamadık, çok yakın arkadaşım aldı şu anda 10 numara kart. Bende de 7700XT var, vakit bulabilirsem satıp 9070XT almayı düşünüyorum.

Hocam, bilmiyorum, pişman olmak istemiyorum. Sizce 9070 XT alırsam kaç watt PSU almam gerekir? Ya da soğutucuyu değiştirmeme gerek var mı? Ayrıca benim kasaya sığar mı ki hocam? Çok fazla sorum var, bunlara daha önce hiç bakmamıştım.

İçim rahat olsun diye şöyle düşünüyorum: 5070 Ti almak yerine 9070 XT alsam, şu an en ucuzundan alırsam yaklaşık 10 bin ₺ kâr etmiş oluyorum. Ama sizce 9070 XT alırsam hangi modelini almalıyım? Şimdi videolarını izleyeceğim.

Çok bir şey farketmiyor. Alırken iyisini alayım derseniz Nitro+ ya da Aorus Elite alın. Asrock tepe modeli de güzel ama bize gelmedi daha. Nitro+ alırsanız ona göre PSU almanız lazım sanırım Cratos uyumluydu. Model seçin ona göre kasanıza sığıp sığmayacağına bakarsınız.

Kanka kesin al. O kadar diyorum sana. 5070 Ti kullanan arkadaşım bile onu önermişti bana. Kardeşi kullanıyormuş. Ben de aldım sıfır sorun. Harika bir kart. Daha önce GTX1080 kullanıyordum. Yazılım mazılım hiçbir sorun yok. 1 kez bile kitlenme oyundan atma yapmadı. İçin rahat olsun yani. Başka bir arkadaşım 9060 XT aldı o da çok memnun kullanıyor. Tabi yine karar senin.

Ben Vatanın günlerdir yaptığı indirimlerden 29400 civarına almıştım. 9070 XT Pulse aldım. Hem bağlantıları benim PSU'ya daha uygun diye hem daha ucuz diye.

Bendeki PSU Corsair RM850.

İmzayı güncelleyin hocam.

Hocam, dediğiniz modellere baktım da 36–38 k arası. Ben 5 k fazla verip RTX 5070 Ti almak daha mantıklı diye düşünüyorum. Yanlış düşünüyor olabilirim, bilmiyorum. Hocam, 9070 XT kullanan varsa şunu sormak istiyorum: FSR 4 ve DLSS 4 farkları ne? Ayrıca ekran kartına güncellemeler ne kadar sıklıkla geliyor?

Ve kartta hiç yüksek ısınma veya benzeri bir sorun yaşadınız mı?

Vatan'da Nitro+ peşine 3 ay taksit 33 bin liraydı. Baz modeller de 29-30 arası oluyor. Bilmiyorum bence her türlü 9070XT daha iyi. Daha iyi olan kartın en tepe modelini alıyorum bir de diğer kartın baz modelinden 5K ucuza.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…