R5 7600X boşta 5.2GHz çalışıyor

Daha fazla  
RAM
Cl 30 6000mhz
Anakart
Msi b650m gaming plus
Ryzen 5 7600X işlemcim boştayken 5.2GHz çalışıyor ama temel hızı 4.7GHz bu neden oluyor? Overclock vs yapmadım nasıl normal haline getiririm?

Ryzen 5 7600X işlemcim boştayken 5.2GHz çalışıyor ama temel hızı 4.7GHz bu neden oluyor? Overclock vs yapmadım nasıl normal haline getiririm?
Güç seçeneklerinde Yüksek Performans falan mı seçili?

Eğer Yüksek Performans seçiliyse Dengeli yap.

Güç seçeneklerinde Yüksek Performans falan mı seçili?

Eğer Yüksek Performans seçiliyse Dengeli yap.
dengeli yaptığımda yine aynı çalışıyor valoranta girip test edeyim dedim 5.4ghz ye cıktı hatta fanlar costu bios da pbo da kapalı ayrıca

Zaten normal, normal hale gelecek bir şey yok. Görev yöneticinde özellikle işlemci kullanan bir program varsa bakabilirsin, mantıken.
hayır baktım işlemci kullanan program yok

hocam allah razı olsun valla 3 saattır oturuyorum basında ne yapsam diye ben kapattım sanıyordum biosu güncelledim baktım autodaymıs kapattım düzeldi 4.7 yi gecmıyor tövbe ettim boost hayatta kullanmam

İşlemcin 7500F'ten de güçsüz oldu, tebrikler.

hocam allah razı olsun valla 3 saattır oturuyorum basında ne yapsam diye ben kapattım sanıyordum biosu güncelledim baktım autodaymıs kapattım düzeldi 4.7 yi gecmıyor tövbe ettim boost hayatta kullanmam
Neden işlemcini bile isteye en düşük performansta kullanıyorsun?

Iyi de pbo boyle bir sey değil ki; tdc, edc, ve ppt limitlerini arttirir sadece yuk altinda daha cok guc cekebilmek için. Bosta durduk yere boostlamaz kendini, fanlar falan cildirmaz. Pbo islemciyi surekli tam gucte kullanmak demek degil. Ihtiyac durumunda stock ayarlarindan daha fazla guclu tuketerek biraz daha performans almak demek. Average effective clock'una bak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…