R5 7600X işlemci 80 derece çalışıyor

emirwastakenn

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Rx 7800 XT R5 7600x 32 gb 6000 Mhz Kinston Beast Ram Lexar nm 790 7400/7000 okuma yazma SSD Gigabyte b650 s2h
  • Ekran kartı: RX 7800 XT.
  • İşlemci: R5 7600X.
  • Anakart: B650 S2H.
  • Kule tipi soğutucu: FSP NC5.
Bu bileşenlerle işlemcim 80 derecelere çıkıyor sorun ne olabilir? Sistem yeni olmasına rağmen bu sıcaklıklar çok normal gelmedi. Sanırım soğutucunun içinden termal macun çıkıyormuş ve kötüymüş ondan çok ısınıyor olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
  • Ekran kartı: RX 7800 XT.
  • İşlemci: R5 7600X.
  • Anakart: B650 S2H.
  • Kule tipi soğutucu: FSP NC5.
Bu bileşenlerle işlemcim 80 derecelere çıkıyor sorun ne olabilir? Sistem yeni olmasına rağmen bu sıcaklıklar çok normal gelmedi. Sanırım soğutucunun içinden termal macun çıkıyormuş ve kötüymüş ondan çok ısınıyor olabilir mi?
Termal macun çıkıyorsa ve kötüyse tabi ki ondandır. Ben Thermal Grizzly sürdüm Phantom Spirit koydum üstüne 50 dereceyi geçmiyor hiçbir oyunda.

Macundan olabilir, macun değişimi sonrası çözülmezse montajı kontrol etmekte fayda var. Ben çok çok küçük denebilecek bir boşluk bırakmıştım montajda ve 90 derecelere kadar çıkıyordu. Tam oturttuktan sonra olması gereken değerlere döndü.

Precision over Boost ve Core Performance Boost ayarlarından olduğunu fark ettim. İşlemciyi yaklaşık 20-30 derece düşüren bir ayar yaptım BIOS'tan sıkıntı da çıkarmadı FPS tarafında sorun termal macun soğutucu falan değilmiş yine de teşekkürler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı