R5 7600X işlemci boştayken 60 derecelerde geziyor

BroChef

Decapat
Daha fazla  
Eski sistem:
AMD Ryzen 5 3600XT işlemci.
Gigabyte B450 Gaming X anakart.
Yeni sistem:
AMD Ryzen 5 7600X işlemci.
MSI Pro B650-P anakart.

Kasa: Xigmatek cockpit mesh.
Soğutucu: Cooler Master ML240l V2.

Arkadaşlar öncelikle sistemde kasa ve soğutucu değişmedi. Eski sistemde işlemci boştayken 30-40 yük altında ise 60-65 derecelerde geziyordu. Sistemi güncelledim. İlk açtığımda işlemci boştayken 72 dereceyi indirme işlemi esnasında 90'ı gördü. Montajı yapan yere götürdüm biraz daha macun sürdü ve düzeldi. Daha sonra Cooler Master marka macun sürdük stress testine tabii tuttuk. 10 dk da maksimum 82 dereceyi gördü dedik tamam. Boştaykende 40'lara düştü. Eve geldim kullanmaya başladım işlemci 50 küsurlerde geziyordu. Oyun indirmeye başladım sabah baktım 60 dereceyi geçiyor. Sıvı soğutucu diğer işlemcide hiç bu kadar yüksek hızda çalışmıyordu. Burada sorun ne olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
AM5 işlemcilerinin IHS'i kalın olduğundan dolayı daha fazla ısınıyor. AM4 soğutucuların AM5 ile uyumlu olabilmesi için böyle yaptılar ama sıcaklık biraz arttı.

Hem sogutucun ideal degil, hemde Islemci nin IHS i ideal degil arkadasin belirttigi gibi. Hemde AM5 islemciler 95 derecede (surekli) calismak icin tasarlandi.

Hem sogutucun ideal degil, hemde Islemci nin IHS i ideal degil arkadasin belirttigi gibi. Hemde AM5 islemciler 95 derecede (surekli) calismak icin tasarlandi.
Yorumlar için teşekkürler arkadaşlar. Biraz daha araştırdıktan sonra ısının problem olmadığına ikna oldum.

AM5 işlemcilerinin IHS'i kalın olduğundan dolayı daha fazla ısınıyor. AM4 soğutucuların AM5 ile uyumlu olabilmesi için böyle yaptılar ama sıcaklık biraz arttı.
Başka bir başlıkta birisi paylaşmış. Ecomode varmış. Güç tüketimini azaltıp sıcaklık değerlerini düşürebiliyomuşuz. Onu deneyeceğim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…