R5 7600X nasıl iyi soğutulur?

• Konuyu başlatan qau
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 26
  • Görüntüleme 3.133

qau

Decapat
Daha fazla  
4070 Ti sistem toplamaya karar verdim ve birkaç konuda yardıma ihtiyacım var. İşlemci olarak AMD Ryzen 5 7600X tercih ettim fakat bu işlemci ısınan bir işlemciymiş bu işlemciyi AK620 soğutucu ile iyi soğutabilir miyim? Ve bu AK620 soğutucu antec DF600 flux mid Tower kasaya sığar mı?

Toplamış olduğum sistem.

Zotac Gaming RTX 4070 Ti trinity veya Gigabyte RTX 4070 Ti Gaming OC.

AMD Ryzen 5 7600X.

Gigabyte B650M DS3H 6400 MHz O.C. DDR5 AM5.

Kingston NV2 1TB 3500MB/2100MBS

Kingston furybeast 16 GB 5200MHz DDR5 RAM.

FSP Hydro G PRO 750 +80 Gold Full modüler 750W PSU.

Kasa olarak da belirttiğim gibi antec DF600 flux mid Tower düşünüyorum bu kasaya AK620 soğutucu olur mu ve Ryzen 5 7600X iyi soğutur mu? Ayrıca sistem parçalarını nasıl buldunuz bu sistemi Gaming ve stream için kullanmak istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı sistemi dizmeyi düşünüyorum ben de. Araştırma yaparken neredeyse bütün konularda @zimbabweli_weliyi görmüştüm. Size bilgi verebilir.

7600X için güzel b sıvı soğutucu alsanız iyi olurdu.

Hocam B650M DS3H ile ilgili bilginiz var mı? Boot açısından çok sorunlu olduğu, alınmaması gerektiği hakkında bir şeyler okudum.

Elindeki hava soğutucu kötü bir model değil, aldığında deneyip test edebilirsin. 70 derecelerde gezerse değiştirmene gerek kalmaz.

Eğer 80'leri bulursa da minimum 240 mm sıvı soğutucu bakarsın.
7600X için güzel b sıvı soğutucu alsanız iyi olurdu.
Henüz AK620'yi almadım AK620 yerine ARCTIC LIQUID FREEZER II 240mm Sıvı soğutucu yeterli olur mu? Ya da 360 almam mı doğru olur? 240 yeterliyse 360 almayayım boşuna

Aynı işlemciyi Cooler Master ML240L ile kullanıyorum. 240MM Kesinlikle yeterli değil undervolt bile etki etmiyor. Stres testinde 95 derecede geziyor çok tuhaf bir işlemci. En az 360MM Alınmalı, tercihen alınacak en iyi 360MM Arctic'in. Bende satın alacağım Arctic'i...

Henüz AK620'yi almadım AK620 yerine ARCTIC LIQUID FREEZER II 240mm Sıvı soğutucu yeterli olur mu? Ya da 360 almam mı doğru olur? 240 yeterliyse 360 almayayım boşuna
Yeterli değil, Arctic 360MM satın alın. Ucuz olsun derseniz RGB olmayan modelinin fiyatı daha uygun.

Aynı işlemciyi Cooler Master ML240l ile kullanıyorum. 240mm kesinlikle yeterli değil undervolt bile etki etmiyor. Stres testinde 95 derecede geziyor çok tuhaf bir işlemci. En az 360mm alınmalı, tercihen alınacak en iyi 360mm Arctic'in. Bende satın alacağım Arctic'i...

Yeterli değil, Arctic 360mm satın alın. Ucuz olsun derseniz RGB olmayan modelinin fiyatı daha uygun.

PBO2 ile AK620 kullanılıyor diye iddialar var hocam.

Aynı sistemi dizmeyi düşünüyorum ben de. Araştırma yaparken neredeyse bütün konularda @zimbabweli_weliyi görmüştüm. Size bilgi verebilir.

Hocam B650M DS3H ile ilgili bilginiz var mı? Boot açısından çok sorunlu olduğu, alınmaması gerektiği hakkında bir şeyler okudum.
Vallahi hocam yalan yanlış bilgilendirmek istemem. Pek bir şey okumadım anakart hakkında.

Aynı işlemciyi Cooler Master ML240L ile kullanıyorum. 240MM Kesinlikle yeterli değil undervolt bile etki etmiyor. Stres testinde 95 derecede geziyor çok tuhaf bir işlemci. En az 360MM Alınmalı, tercihen alınacak en iyi 360MM Arctic'in. Bende satın alacağım Arctic'i...

Yeterli değil, Arctic 360MM satın alın. Ucuz olsun derseniz RGB olmayan modelinin fiyatı daha uygun.
Aynı sıvı soğutucuyu kullanıyorum ama bu kadar ısıyı görmedim kasanınızın hava akışı kötü olabilir hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı